Helemaal ontspannen van Polen tot aan de Rocky Mountains

SWISSPACER Air zorgt voor transportveiligheid en druk vereffenend isolatieglas voor het “Humboldt Project” in Denver

Het "Humboldt Project" is onlangs voltooid in de wijk Whittier in Denver, VS. Het moderne wooncomplex van drie eengezinswoningen inspireert vooral door zijn kubistische architectuur en grote raampartijen. Niet in de laatste plaats vanwege de enorme hoogteverschillen langs de transportroute van de productielocatie in Polen naar de installatielocatie, werden de driedubbele beglazingen uitgerust met het innovatieve SWISSPACER Air - een intelligente oplossing voor druk vereffenend isolatieglas.

Ontworpen door het lokale architectenbureau Studio Limited (Denver), combineren de drie woongebouwen van het "Humboldt-project", harmonieus geïntegreerd in de bestaande ontwikkeling, trendsettend gebouwontwerp met consistente duurzaamheid. De twee verdiepingen tellende gebouwen vallen op door hun heldere, puristische vormgeving, een hoog aandeel transparante vlakken, veel daglicht en openheid in de ruimtelijke vormgeving en het gebruik van hoogwaardige materialen.

Een combinatie van esthetische architectuur en energie-efficiëntie

Bij het zoeken naar een optimale oplossing voor de 48 ramen en schuifdeuren, waarvan sommige vrij groot zijn, vertrouwden de architecten op de expertise van Vonderhaus. Als een van de toonaangevende leveranciers van hoogwaardige raamsystemen in Noord-Amerika combineert het bedrijf tientallen jaren ervaring met hoogwaardig vakmanschap en de nieuwste technologieën.

Om te voldoen aan de hoge eisen voor het ontwerp en de energie-efficiëntie van het "Humboldt-project", hebben de experts van Vonderhaus de ramen geconstrueerd met behulp van moderne driedubbele beglazingen met warm edge spacer bars van SWISSPACER - geproduceerd in Europa door de Poolse glasspecialist Vitroterm (Murow) . Matthew VonderHaar, algemeen directeur van Vonderhaus, legt uit: “Voor nieuwe gebouwen in Denver vereist de lokaal geldende norm IECC 2018 een maximale Uw-waarde van 1,70 W / (m²K) voor ramen. Met de gekozen beglazing en de thermische onderbreking in de beglazingsrand konden we probleemloos aan de eisen voldoen en een Uw-waarde van 0,9 W/(m²K) behalen."

Uitstekende veiligheid door verminderd risico op breuk

Een andere bijzondere uitdaging bij dit project was de lange transportroute met enorme hoogteverschillen van bijna 1.400 meter tussen de Poolse productielocatie en de installatielocatie in Denver. Matthew VonderHaar: "Voor projecten op meer dan 1.000 meter boven zeeniveau gebruiken we alleen de SWISSPACER Air. Het is de beste optie om het risico op schades die kunnen worden veroorzaakt door het drukverschil te verminderen. En bij last-minute wijzigingen in de transportroute hoeven we ons totaal geen zorgen te maken."

De SWISSPACER Air is een metalen huls met geïntegreerd speciaal membraan die direct geïntegreerd is in de afstandhouder. De bijzondere structuur zorgt voor een blijvende, langzame drukvereffening tussen de omgeving en de spouw tussen de ruiten. Dit maakte veilig transport mogelijk, zelfs onder deze extreme omstandigheden.

In dit geval werden het isolatieglas over enkele duizenden kilometers vervoerd per vrachtschip, trein en vrachtwagen, en met veel temperatuur- en hoogteverschillen. Matthew VonderHaar: “We gebruiken SWISSPACER Air vanwege de goede ervaringen die we hebben opgedaan met alle projecten die op een hoogte van meer dan 1.000 meter zijn gebouwd. In tegenstelling tot gangbare hoogtemeetsystemen reageert het onderdeel op elke belasting die kan optreden bij ongeplande afwijkingen van de gekozen route. Het past zich constant aan de luchtdruk in de directe omgeving aan en regelt constant de druk in de spouw tussen de ruiten. Naar onze mening is het veel beter dan de eerder gebruikte capillaire systemen." Uiteindelijk maakt het gebruik van de SWISSPACER Air een grotere spouw tussen de ruiten mogelijk - wat ook de geluidsisolatie verbetert.

Eenvoudige handmatige installatie in afgewerkte elementen isolatieglas

De SWISSPACER Air werd heel eenvoudig geïnstalleerd in de beglazingsrand van de ramen en schuifdeuren van isolatieglas die werden geproduceerd in de fabriek van de jarenlange partner Vitroterm van Vonderhaus in Polen. Na het boren werd het onderdeel in de SWISSPACER Ultimate warm edge spacer bar geschroefd. Voor isolerende beglazingen die in de VS en Canada worden geleverd, gebruiken Vitroterm en Vonderhaus deze intelligente oplossing al lang als standaard - waardoor een grotere transportveiligheid en een minimaal risico op breuk worden gegarandeerd.

Projectbord
  • Project: Humboldt Project (Denver, VS)
  • Architecten: Studio Limited (Denver, VS)
  • Raamconstructie: Vonderhaus (Denver, VS)
  • Fabrikant van isolatieglas: Vitroterm-Murow SA (Murow, Polen)
  • Warm edge spacer bar: SWISSPACER Ultimate met SWISSPACER Air
  • Voltooiing: 2020

Meer informatie op www.swisspacer.com

Foto's SWISSPACER Humboldt Project, Denver, USA: ©www.tycole.com  

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie