HECO-Schrauben levert schroeven voor vakantiehuisjes

Energie-efficiëntie in massief houten constructies

Het vakantiepark “MANOAH - Häuser am See” in Thüringen is het nieuwe showcase project in Duitsland waar het gaat om energie-efficiëntie in massief houten constructies. De 21 duurzame vakantiewoningen hebben een geventileerde gevel, die stevig en esthetisch is bevestigd met de HECO-TOPIX-plus gevelschroeven.

De 21 drempelvrije vakantiehuizen zijn in samenwerking met het Duitse staatsontwikkelingsbedrijf en het architectenbureau Müller & Lehmann ontwikkeld met bijzondere aandacht voor duurzaamheid. Zo worden de accommodaties door aardwarmte verwarmd en staan ze in een autovrij gebied. Benjes-hagen, bloemperken, struiken en talrijke fruitbomen omzomen de vakantiehuizen en brengen de natuur tot aan de voordeur. Met dit totaalconcept is MANOAH een landelijk voorbeeldproject op het gebied van energiezuinigheid en innovatie.

Massief hout voor duurzaamheid

De huizen van 60 tot 80 vierkante meter zijn gebouwd van massief hout. De buitenmuren zijn 30 centimeter dik en bestaan ​​uit negen lagen sparhout met een windscherm. Om een duurzame constructie te garanderen werden er geen chemische stoffen, isolatiemateriaal en lijm gebruikt. Voor de bevestiging van de modules werden beuken deuvels gebruikt.

Voor de geventileerde gevel heeft het timmerbedrijf Roberto een onderconstructie aangebracht op de buitenmuren. Voor een fraaie afwerking zijn ook horizontale en verticale afdeklijsten van vijf tot twintig centimeter breed gemonteerd.

HECO gevelschroef: onopvallend, betrouwbaar en gecertificeerd

“We hadden een schroef nodig die de bevestiging stevig vastzet en die er ook goed uitziet omdat de schroefverbindingen zichtbaar zullen blijven”, zegt meester-timmerman Roberto Teuscher. De nieuwe HECO-TOPIX-plus gevelschroef is erg geschikt dankzij haar slanke lenskop. Die maakt het mogelijk verzonken en esthetische bevestigingen te bewerkstelligen. Het ‘MagicClose’ effect van de schroef trekt houten onderdelen spleetvrij samen zonder dat de onderdelen voorgespannen moeten worden en zonder dat de schroefkop diep in het hout verzonken moet worden. Het bijzondere van de nieuwe HECO-TOPIX-plus gevelschroef is een kortere schroeflengte met een bijzondere draadgeometrie. Hierdoor is het mogelijk met een kortere inschroeflengte alsnog een stevige bevestiging te creëren. Daardoor worden niet alleen kosten bespaard maar ook tijd tijdens de verwerking. Marina Winkler, lid van het montageteam voegt eraan toe: “Bovendien houdt het nieuwe bit de roestvrijstalen schroef stevig vast, waardoor werken met één hand mogelijk is.” Een eigenschap die te danken is aan de exacte pasvorm van bit en schroef die ‘GripFit’ wordt genoemd.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie