Nieuwe hoge HODY staalplaatbetonvloer

HODY 206; een grote vrije overspanning met weinig beton

De nieuwste toevoeging aan het HODY staalplaatbetonvloeren assortiment van REPPEL is de HODY 206. Met deze 206 mm hoge geprofileerde staalplaat worden zogenaamde “hoge staalplaatbetonvloeren” gemaakt. Met een werkende breedte van 780 mm is de HODY 206 de snelst dekkende plaat die op dit moment in de markt verkrijgbaar is.

HODY 206 Trapeziumplaten worden gebruikt voor het maken van “hoge staalplaatbetonvloeren” met vloerdiktes vanaf 260 mm. Door de geometrie en het gebruik van de HODY 206 stalen afsluitprofielen is het mogelijk om met dit vloersysteem grote overspanningen te realiseren tot 5990 mm zonder tijdelijke onderstempeling tijdens montage en het beton storten.

De unieke profilering van de HODY 206 zorgt ervoor dat ondanks grote vrije overspanningen slechts een beperkte hoeveelheid beton nodig is. Het eigen gewicht van de HODY 206 staalplaatbetonvloer is hierdoor veel lager dan van andere voor grote overspanningen geschikte vloersystemen. Door dit lage vloergewicht kan bij het ontwerp van een vloer de draagconstructie worden geoptimaliseerd zodat de totale bouwkosten van een project aanzienlijk worden gereduceerd.

Slanke vloerconstructie en integratie van leidingen/installaties

HODY 206 platen kunnen perfect worden gecombineerd met geïntegreerde stalen liggers zodat een slanke vloerconstructie ontstaat. Voordeel van de HODY 206 plaatgeometrie is dat leidingen en installaties in de vrije ruimte tussen de ribben van de HODY 206 staalplaatbetonvloer kunnen worden aangebracht.

Ontwerptabellen en detailtekeningen

Op de downloadpagina van de website van REPPEL staat het product leaflet HODY 206 staalplaatbetonvloer met ontwerptabellen. Tevens staan hier ook de HODY 206 constructiedetails met alle standaard HODY 206 bouwdetails en is een BIM model beschikbaar.

Berekening

De statische berekening en wapeningstekening voor de HODY staalplaatbetonvloer kunnen door ons worden verzorgd.

Service en advies

Naast de statische berekening en wapeningstekening kunnen door ons ook legplannen, uittrekstaten en detailtekeningen van de HODY staalplaten en toebehoren worden geleverd. Bij vragen in zowel de ontwerp- als uitvoeringsfase kunt u altijd contact met onze technisch adviseurs opnemen. Ongeacht of het nu gaat om het dichtleggen van een vloersparing of het vloerontwerp van een compleet gebouw: wij adviseren u graag over het toepassen van de HODY staalplaatbetonvloeren in uw project.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie