Hoe voorkom je vogelnesten onder zonnepanelen?

Ventilatie onder zonnepanelen is nodig om rendementsverlies te voorkomen

Nu daken steeds dichter worden gemaakt en de nestgelegenheid voor vogels daardoor minder wordt, zijn die iets verhoogd aangebrachte zonnepanelen bij opdak-systemen misschien wel een aantrekkelijk alternatief om een nestje onder te bouwen. Natuurlijk gunnen we onze gevederde vriendjes een warm en droog nestje. Een of meerdere nestjes onder een oppervlakte met zonnepanelen is alleen niet zo handig. Het nestmateriaal vermindert de luchtstroming, waardoor de zonnepanelen warmer blijven. Daardoor vermindert het rendement. Bovendien is het droge nestmateriaal erg brandbaar.

Behaaglijk in het voorjaar, maar …

In het vroege voorjaar is de hogere temperatuur onder de zonnepanelen misschien nog een goed argument is om als vogel precies daar je nest te bouwen. Zodra de temperaturen stijgen, wordt het onder de zonnepanelen al gauw oncomfortabel warm. Het is daarom voor alle partijen beter, wanneer er geen broedplekken onder de zonnepanelen komen.

Win-win-win

Solar Vogelschroten van Ubbink voorkomen dat vogels onder de zonnepanelen kunnen komen, waardoor de ventilatie onder de panelen gegarandeerd blijft. De Solar Vogelschroten zijn eenvoudig te installeren en leverbaar voor verschillende pansoorten, passend bij vrijwel alle typen zonnepanelen. De vogelschroten houden ook knaagdieren onder de zonnepanelen weg, die schade aan bedrading zouden kunnen veroorzaken.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie