BREEAM excellent kantoorgebouw met Derako plafonds

Transformatie kantoor in het centrum van Amsterdam

Na een jaar verbouwen is er voor onze opdrachtgever een compleet vernieuwd hoofdkantoor in het centrum van Amsterdam gerealiseerd. De transformatie met een vloeroppervlak van 3600 m2 heeft geresulteerd in een zeer duurzaam gebouw (BREEAM In-Use score Excellent). Het karaktervolle stadskantoor nodigt uit tot ontmoeting.

 
 
Er is behouden en hergebruikt wat mogelijk was

De doelstelling van de transformatie was om het bestaande gebouw te behouden en aan te passen. Zo konden hier twee vestigingen efficiënt samengevoegd worden. Er is behouden en hergebruikt wat mogelijk was. Op de begane grond is een grote transparante ruimte gemaakt. Hier ontmoeten medewerkers en bezoekers elkaar. Meerdere ruimtes en het trappenhuis zijn voorzien van het Derako lineair Cloak Wood systeem. De Mossel Projectafbouw BV heeft het plafond geïnstalleerd.

Wat is Cloak Wood?

Met meer dan 20 jaar ervaring in het produceren van massief houten plafond- en wandsystemen heeft Derako de systeemvariant Cloak Wood aan zijn portfolio toegevoegd. Cloak Wood bestaat uit een houten kern die voorzien is van een natuurlijke laag houtfineer. Voor dit project is, vanuit kostenoogpunt, de kernsamenstelling MDF plaatmateriaal toegepast. De buitenkant is voorzien van een natuurlijke eikenhout-laag. Elke fineerlaag heeft zijn eigen uitstraling en unieke kenmerken. Hiermee ontstaat er een levendige en warme sfeer en een directe connectie met echt hout.  

Lineair Cloak Wood is er in een aantal standaard maatvoeringen en een breed assortiment aan fineeruitstralingen. Het biedt een prachtig en prijsvriendelijk alternatief voor de toepassing van luxe, soms kostbare, houtsoorten.

Een ander voordeel van Cloak Wood is dat het vooral bij robuuste maatvoeringen – ook binnen het grill systeem – voor een grote vormstabiliteit zorgt. Dat betekent dat de lineaire en grill elementen opgeschaald kunnen worden naar bredere maten wat het geheel een imposante uitstraling kan geven.

 
Uniek systeem - eenvoudige montage en betere akoestiek

De montage van de lamellen gebeurt altijd zichtloos aan de achterzijde met speciale clips. Bij de demontabele systeemuitvoering zijn hiermee de lamellen ook eenvoudig te verwijderen waardoor in de toekomst eenvoudig werkzaamheden achter de plafonds uitgevoerd kunnen worden zonder de plafonds te beschadigen. De voegen in het systeem zijn voorzien van een akoestisch vezelvlies, wat zorgt voor een verbeterde akoestiek in de ruimte.

Een Derako plafond voor uw project?

De Derako houten plafonds en wanden zijn projectoplossingen op maat, waarbij het ontwerp van de architect leidend is. Naast maatwerk heeft Derako ook standaardproducten om zo voor elke ruimte, behoefte en budget een oplossing te bieden. De Derako adviseurs informeren u graag verder.

« Nieuws overzicht