Argenta Invisidoor laat binnendeuren opgaan in elke wand

In het Belgische dorpje Hives, startte het familieavontuur van Serge, Virginie en Benoît: het gastenverblijf ‘L’Ardenne Autrement’. De vijf gastenkamers ademen de sfeer van de Ardennen, strak afgewerkt met telkens een andere houtsoort. En daar dragen de onzichtbaar ingewerkte binnendeuren zeker aan bij, dankzij het Argenta Invisidoor deurkadersysteem.

 

 

Eigenaar Serge Etienne kwam via zijn architect in contact met Atelier JS, dat de inrichting van het gastenverblijf voor zijn rekening nam. Fabrikant van onzichtbare binnendeursystemen ARLU kwam pas later in beeld, toen Julien Schautteet (Atelier JS) de Invisidoor deurkadersystemen van Argenta voorstelde. “Een uitstekende keuze vanwege hun minimalistische esthetiek en verfijnde design”, aldus Schautteet. “Op die manier konden we ons concentreren op de eyecatchers in de inrichting, zonder dat scharnieren of deurlijsten de aandacht afleiden. Praktisch gezien zorgt dit product dankzij het magnetische slot en de akoestische dichting bovendien voor een optimaal geluidscomfort. Iets wat met een klassiek alternatief nooit mogelijk was geweest.”

 

“Het grootste voordeel van het Invisidoor systeem van Argenta? De esthetische uitstraling”, vult Serge Etienne aan. “Omdat de deurstijlen onzichtbaar ingewerkt zijn, lijken de kamers optisch groter.” Ook bieden volgens Julien Schautteet de verborgen scharnieren en het volledige onzichtbare aluminium kader van Invisidoor inderdaad heel wat mogelijkheden op het vlak van esthetiek. Deuren kunnen perfect worden uitgelijnd met de muren, waardoor je heel creatief met de ruimte kunt omspringen. Alle deuren in dit project zijn anders, maar allemaal gaan ze naadloos op in de muur waarin ze ingewerkt zijn. Er zijn gelamineerde deuren, deuren bekleed met eikenhout of deuren die verdwijnen achter behang of een geprinte foto. Maar je kan hier evengoed stalen deuren met glas vinden.

 

Cédric Courtois (ARLU): “Met dit project konden we als het ware alle registers opentrekken. We tonen hier zowat alle mogelijkheden van het Argenta Invisidoor-systeem en zijn ingewerkte scharnieren en deurlijsten. En nog eens in de meest uiteenlopende afwerkingen ook.”

 

Kijk voor meer informatie op de website van ARLU.