Gebouwen functioneel en esthetisch opwaarderen

Muurafdekkers: voor bescherming, afwatering en een mooie afwerking

Schoon metselwerk als afwerking van een plat dak of balkonrand is architectonisch heel mooi maar ook kwetsbaar. Bakstenen zijn poreus, waardoor vervuiling van de rollaag ontstaat. Een muurafdekker is het perfecte element ter bescherming van alle bijkomende kwetsbaarheden. Een muurafdekker beschermt de bovenkant van een muur tegen de verschillende weersinvloeden. Zoals de naam het al aangeeft, zijn het ook wel afdekplaten die men plaatst op een muur of op een ander bouwwerk. Het is een kwalitatief hoogwaardig product wat woningen en gebouwen zowel functioneel als esthetisch opwaardeert. Bijkomend voordeel is dat neerslag niet direct langs de muur af kan lopen. De muurafdekkers van Holonite zijn vervaardigd uit een hoogwaardig composiet mengsel. Hiermee zijn ze waterdicht en vorst- en alkalibestendig en beschikken ze over vele gunstige producteigenschappen. Tevens zijn al onze producten cradle tot cradle gecertificeerd.

Holonite beschikt over verschillende typen muurafdekkers waaronder de  Wall-Cover, Top-Down en kitloze muurafdekkers.

Wall-Cover muurafdekkers

De Wall-Cover muurafdekker is afwaterend aan twee zijden. De muurafdekker kan symmetrisch worden gebruikt.

Top-Down muurafdekkers

De Top-Down muurafdekker is afwaterend naar één zijde. Dit type is ontworpen voor toepassing in galerijen en op balkons omdat het water, via de afwaterende zijde, weg te leiden is van de galerij/balkonzijde.

Kitloze muurafdekkers

Onderhoudsgevoelige (kit)voegen behoren tot het verleden met de kitloze muurafdekker van Holonite. Deze muurafdekker biedt de oplossing voor problemen met afdichtingsvoegen tussen verschillende muurafdekelementen, doordat het gebruik van dilatatiekit bij montage overbodig is. De kitloze muurafdekker watert af naar beide zijden, dankzij het slimme gootje wordt ook het water tussen de elementen eenvoudig afgevoerd.

« Nieuws overzicht