Effectieve schoonloopzone met chique uitstraling geeft tourniquetdeur van gemeentehuis in Bemmel meer schwung

De entree van een openbaar gebouw als een gemeentehuis verdient een representatieve uitstraling. Waar zoveel voeten van buiten naar binnen komen, ligt vervuiling op de loer. Hoe hou je dan de vloer van de entreehal schoon, zonder verhoging van het schoonmaakbudget? Omdat schoonmaakonderhoud al gauw 10% van de exploitatiekosten beslaat, loont het de moeite om bij de materialisatie van het interieur keuzes te maken die de vocht- en vuilbelasting verminderen.

 

Gemeente Lingewaard krijgt het gemeentehuis dat het verdient

Na een trieste aanslag in 2018, waarbij een auto met gasflessen de entree inreed en explodeerde, verkeerde het gemeentehuis in Bemmel in slechte staat. De gemeente maakte echter van de nood een deugd, door het gebouw niet alleen te laten herbouwen, maar ook gelijk uit te breiden en aan te passen aan een nieuwe manier van werken. Voor het ontwerp van het uitgebreide gemeentehuis tekende INBO Eindhoven.

 

De openbare, voor publiek toegankelijke delen van het gebouw werden meer afgescheiden van de werkruimtes voor de ambtenaren, terwijl een groter deel van de werkplekken werd ingericht als flexplekken. Het nieuwe ontwerp komt ook tegemoet aan de veranderende manier van werken, waarbij burgers op afspraak naar het gemeentehuis komen. De opening van het vernieuwde gebouw in september 2020 kon door de corona-maatregen helaas niet door veel mensen worden bijgewoond.

 

Hoe bespaar je op schoonmaakkosten zonder in te leveren op elegantie?

Zowel bij de hoofdentree, waar het publiek het gemeentehuis binnenkomt, als bij de dienstingang, is het 3-zone reinigingssysteem van emco toegepast. In de eerste zone wordt met weerbestendige cassetteborstels en rubberinlagen in aluminium profielen het grofste vuil van de zolen verwijderd. In de tweede zone nemen aluminiumprofielen met een inlage van emco Premium Conform tapijtstroken het fijnere vuil en een deel van het vocht op, terwijl in de derde zone, die geheel uit emco Conform tapijt bestaat, als schoonloopzone voor optimale vochtopname zorgt. Zo wordt de inloop van vocht en vuil geminimaliseerd, waardoor de vloeren minder schoonmaak vergen.

 

Door de kleur van de tapijtinlagen in de tweede zone en de schoonloopzone identiek uit te voeren, en door de aluminium profielen in een corresponderende kleur te laten anodiseren, oogt het 3-zone reinigingssysteem als één elegant geheel.

 

Door de kleur van de tapijtinlagen in de tweede zone en de schoonloopzone - zone 3 - identiek uit te voeren, en door de aluminium profielen in een corresponderende kleur te laten anodiseren, oogt het 3-zone reinigingssysteem als één elegant geheel.

Tweede en derde zone van het 3-zone reinigingssysteem in één kleur uitgevoerd.

 

Meerdere typen schoonloopinlagen in onderscheidende kleuren

Om met de entreemat nog meer het verschil te maken heeft emco zijn assortiment entreematten uitgebreid met de exclusieve Premium series. Bij de Premium series kan de klant kiezen uit meerdere typen schoonloopinlagen in vele onderscheidende kleuren. Zo is het ontwerp van de entree volledig volgens de wensen van de opdrachtgever te maken.

 

De verschillende schoonloopinlagen bieden naast de vele esthetische voordelen, de beste oplossing uit oogpunt van belasting, loopfrequentie, vocht- en vuilreductie en veiligheid, aldus emco. Naast de mogelijkheden van rubber-, cassetteborstel- en tapijtstrookinlagen met de emco Original entreematten, biedt emco nu met de Premium entreematten vijf verschillende schoonloopinlagen. De Maximus inlage zat al in het assortiment, hier zijn nu de Care, Conform, Innova en Outdoor inlagen aan toegevoegd.

 

Video opening gemeentehuis Gemeente Lingewaard, bron Gemeente Lingewaard.