Gevels met een unieke uitstraling

Spekbanden onderbreken het metselwerk en dienen ter verfraaiing van de gevel

Holonite heeft verschillende typen spekbanden waarmee, in combinatie met raamdorpels, doorlopende lijnen in de gevel gecreƫerd kunnen worden. Deze lijnen onderbreken het metselwerk en dienen ter verfraaiing van de gevel. Bij het ontwerp van de spekbanden is rekening gehouden met het gewicht zodat de spekbanden eenvoudig verwerkbaar blijven. Spekbanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, zodat ze mooi aansluiten bij iedere gevelstijl. Bij de keuze voor toepassing van spekbanden in de gevel wordt er vaak gekozen voor een contrasterende kleur ten opzichte van het metselwerk. Op deze manier is het mogelijk om een gevel een unieke uitstraling te geven.

Typen spekbanden

Spekbanden van Holonite zijn verkrijgbaar in twee types (KK en Z), waarbij het vooraanzicht per type net iets verschilt. Beide types zijn voorzien van een aflopende rand (sponning) om ervoor te zorgen dat water niet terugloopt richting de gevel. Spekbanden zijn leverbaar in verschillende afmetingen.

Composiet spekbanden onderhoudsarm

Spekbanden zijn opgebouwd uit een hoogwaardig composiet mengsel. De samenstelling van composietsteen als materiaal en een periodieke reiniging, zoals voorgeschreven in ons onderhoudsvoorschrift, voorkomen dat vuil en groene aanslag zich kunnen hechten. Dit maakt onze spekbanden zeer onderhoudsvriendelijk en eenvoudig in gebruik.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk voor meer informatie op onze website of neem telefonisch contact met ons op.

« Nieuws overzicht