Praxis Megastore Breda: verwarmen met oog voor de toekomst

Energiebesparende oplossingen

Praxis Megastore Breda behoort tot één van de 29 grote Praxis vestigingen en kent een oppervlakte van 10.102m2 . Het verduurzamen van de winkels is een belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering. Energiebesparende oplossingen vormen hierbij de basis. In de Megastore Breda waren de bestaande verwarmingstoestellen verouderd en zijn vervangen door een hoog vermogen cascade installatie: 4 ELCO TRIGON® L PLUS verwarmingstoestellen.

De ambitie

De Praxis organisatie wil al haar winkels verduurzamen en heeft onlangs alle winkels voorzien van led-verlichting. Nu worden stapsgewijs de bestaande verwarmingsinstallaties vervangen door duurzamere toestellen.

Het resultaat

Het DHZ-centrum wordt verwarmd door 2x TRIGON® L PLUS 170 / 2x TRIGON® L PLUS 200. Het gezamenlijke vermogen van de 4 toestellen bedraagt 700 kW.
 

Betrouwbaarheid en energiebesparing

De keuze voor het systeem is vooral ingegeven door de RVS warmtewisselaar, waarbij kwaliteit en gelijkblijvende hoge rendementen kenmerkend zijn. Ook het back-up systeem – 2 warmtewisselaars in 1 toestel – zorgt voor een betrouwbare oplossing.

Verbrandingstechniek en uitstoot

De warmtewisselaar wordt verdeeld in 3 verbrandingszones, die zorgen voor minimale NOx-uitstoot  en beperking van CO-vorming.

ELCO TRIGON® L PLUS  
  • Vermogensbereik 70kW-200kW / in cascade tot 1,6MW
  • 1 verwarmingstoestel, 2 RVS warmtewisselaars
  • Meer vermogen, minder vloeroppervlak
  • RVS warmtewisselaar met 3 zones

Meer weten? Bezoek de website.

Benieuwd of de getoonde warmteoplossing iets voor uw bedrijfssituatie kan betekenen? Graag denken we met u mee. De accountmanager in uw regio staat u graag te woord. Verder praten?

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie