RHEINZINK PRISMO: zink met kleur

Door de natuur geïnspireerde kleurtinten

RHEINZINK biedt een breed palet aan oppervlaktevarianten voor gevelbekleding. Naast het onlangs geïntroduceerde GRANUM basalte (antraciet zwart zink) introduceren wij nu de nieuwe productlijn PRISMO. PRISMO is verkrijgbaar in zes door de natuur geïnspireerde kleurtinten: goud, bruin, blauw, rood, groen en zwart. De onderliggende zinkstructuur is hierbij zichtbaar, waardoor het karakteristieke uiterlijk van gewalst zink duidelijk aanwezig is. Het typische grijze uiterlijk van zink wordt hiermee uitgebreid naar een brede schakering van kleurvarianten.

Het materiaal

Als basismateriaal wordt het gefosfateerde RHEINZINK GRANUM skygrey gebruikt, waarop een semi-transparante PU-lak is aangebracht. Deze coating heeft een zeer hoge duurzaamheid en is uitstekend te vervormen zonder afbreuk aan de kwaliteit van deze laag. De coating zal zelf niet doorpatineren en is hierdoor ten opzichte van bijvoorbeeld de prePATINA productlijn een stuk stabieler en kleurvaster. Zoals bij ieder bouwmateriaal kunnen omgevingsinvloeden het uiterlijk optisch veranderen en lichter maken. Het materiaal blijft volledig recyclebaar.

Gevelsystemen

Met zes standaardkleuren biedt PRISMO vele ontwerp-opties. RHEINZINK PRISMO kan als gevelbekleding op verschillende manieren worden toegepast. Het felssysteem biedt vele mogelijkheden in variabele breedtes en lengtes in diverse richtingen. Losanges kunnen in vrijwel iedere vorm gemaakt worden waarbij een combinatie van verschillende formaten tot een opvallend gevelbeeld kan leiden. Andere systemen, zoals plank en rabatpanelen kunnen ook worden uitgevoerd in PRISMO. RHEINZINK Nederland denkt graag mee om een unieke gevel te creëren.

RHEINZINK PRISMO wordt projectmatig geleverd in een minimale afnamehoeveelheid. Neem voor meer informatie en advies contact met ons op.

« Nieuws overzicht