Beschikbare ruimte wordt optimaal gebruikt

Westfort Vleesproducten bouwde onlangs in IJsselstein, zo’n 5 jaar na haar ingebruikname van een nieuwe slachterij, een uitbreiding van zo’n 40.000 vierkante meter. Parkeren gebeurt op beide complexen op het dak. Hiermee wordt de beschikbare ruimte optimaal gebruikt en het vrachtverkeer veilig gescheiden van het personenverkeer.

 

 
Duurzame bouw

Westfort Vleesproducten is een familiebedrijf dat al generaties lang gespecialiseerd is in de verwerking van varkensvlees. Eind 2015 is de meest duurzame slachterij ter wereld in gebruik genomen. Nu breiden ze verder uit met 40.000 m2 verdeeld over vijf bouwlagen. Bunnik Bouw realiseerde het gebouw. Het ontwerp en de bouwbegeleiding lag volledig in handen van PROMAD. Om de duurzaamheidsambities van Westfort waar te maken, is het pand gebouwd op basis van BREEAM-NL Outstanding.

 

Parkeren op het dak

Net als op de andere gebouwen van Westfort in IJsselstein, gebeurt parkeren op het dak. Kostentechnisch bleek dit voordelig te zijn en qua routing (vrachtverkeer/ personenauto’s) is het de perfecte oplossing. Op basis van eerdere ervaringen met Zoontjens, kozen ze ook deze keer weer voor het Pardak®systeem om het parkeerdak aan te leggen.