Duurzame, kant-en-klare ‘houthuisjes’ met ijzersterke vloeren van Forbo Flooring

Weijers BTS doet hele goede zaken met tiny houses

Zo’n zes jaar geleden bouwde Weijers BTS / B&G Totaalbouw uit Gendt in Gelderland min of meer per ongeluk haar eerste tiny house. Het bouwbedrijf dat onder andere overkappingen, schuren en installatiewerk deed en hier en daar een tuinhuis, stapte precies op tijd in een hype, en bouwt inmiddels meer dan 50 tiny houses per jaar. Vooral vakantieparken zijn geïnteresseerd, maar ook privépersonen kunnen bij Weijers BTS terecht. De huisjes van duurzaam hout met een stalen onderframe zijn bijna volledig zelfvoorzienend, als je kiest voor zonnepanelen op het dak. Op de vloer ligt standaard Allura vinyl in het woongedeelte en Eternal in de badkamer, beide geleverd door Forbo Flooring. Jan Weijers, directeur Weijers BTS: ‘Die donkergrijs gemêleerde vloeren passen bij elk interieur. Bovendien verwerken ze heel makkelijk en krijgen we 15 jaar garantie van Forbo.’

Het is nog niet zo lang geleden dat Weijers zich bekommerde om veelal individuele bouwprojecten en kluswerk zoals installaties en een overkapping. Nu maakt zijn bedrijf aan de lopende band tiny houses voor grote klanten als Droomparken en Europarcs. Niet dat alle huisjes hetzelfde zijn overigens. Weijers: ‘Alles wordt door ons op maat gemaakt en ontworpen. Net wat de klant wil. Tot nu toe zijn ze bijna allemaal verschillend uitgevallen.’

De huisjes zijn tussen de 20 en 30 vierkante meter groot, rusten op een metalen fundament, zijn goed geïsoleerd en grotendeels gemaakt van hout. Weijers BTS levert de huisjes af met badkamer, een keuken die operationeel is, vloerbekleding, verwarming en zelfs het bed en de lattenbodem zitten er al in. De klant hoeft de woning alleen nog maar in te richten, en de stroom en het water aan te sluiten. Daarmee functioneren de boiler, de verwarming (inclusief pelletkachel), de kookplaten, de koelkast en alle andere apparatuur.

Het bouwbedrijf doet ongeveer een week over het bouwen van een tweepersoonshuisje. Omdat de tiny houses van Weijers BTS allemaal verschillend zijn, is er geen vaste prijs, maar voor ongeveer 50.000 euro koop je er al een.

Een van de redenen waarom Weijers voor Forbo Flooring heeft gekozen, is de prettige samenwerking met het nieuwe Housing Team van de vloerproducent. Daarnaast zijn de Allura en Eternal vinylvloeren ijzersterk, aldus Weijers, en matchen ze volgens hem heel makkelijk met verschillende interieurwensen en -stylen.

Met het nieuwe Housing Team speelt Forbo in op de groeiende vraag naar vloerexpertise bij projectmatige woningbouw. Forbo was het laatste jaar - naast de tiny houses van Weijers BTS - onder andere betrokken bij het Spring micro-woningencomplex in Barendrecht, de drijvende duurzame woonwijk Schoonschip in Amsterdam, een enorm studentencomplex van Greystar in Diemen, de starterswoningen van Startblock, de Woonwensfabriek van Raab Karcher in Assen en het volledig van afvalplastic gemaakte Save Home in Oosterbeek.

Kijk op de website van Forbo Flooring voor meer informatie. 

« Nieuws overzicht