Met BUVA EcoClimate hybride warmtepomp klaar voor de toekomst!

Kan aan iedere bestaande cv-ketel gekoppeld worden

Voor woningbouwcorporaties en particuliere woningbezitters die hun bestaande vastgoed willen verduurzamen en een flinke stap willen zetten in de Energie-Index, heeft BUVA de EcoClimate hybride warmtepomp ontwikkeld. Deze compacte warmtepomp kan simpel aan iedere bestaande cv-ketel worden gekoppeld waarna de unit bijdraagt aan een efficiënte ruimteverwarming. Besparingen tot 30% op de energiekosten en 60% op het gasverbruik zijn het duurzame resultaat. Niet voor niets komt de EcoClimate hybride warmtepomp in aanmerking voor ISDE- en STEP-subsidie.

De warmtepomplijn van BUVA

De EcoClimate hybride warmtepomp maakt deel uit van de warmtepomplijn van BUVA. De EcoClimate lucht/water warmtepomp voorziet in een volledig gasloze, standalone warmtelevering en warm tapwaterlevering. De huidige infrastructuur in een woning hoeft niet te worden aangepast terwijl bewoners wel alle voordelen van een warmtepomp kunnen ervaren.
 

Buitenlucht als energiebron

Waar de meeste hybride warmtepompsystemen de warme binnenlucht als bron gebruiken, haalt de EcoClimate hybride warmtepomp zijn energie uit de buitenlucht. Hierdoor kunnen comfort- en tochtklachten in de woning worden voorkomen. Alleen op hele koude dagen wanneer meer verwarmingsvermogen gewenst is of bij de bereiding van warm tapwater springt de cv-ketel bij. Dit zorgt voor een enorme energie- en gasbesparing. Bovendien kan in de zomermaanden ook gekoeld worden met de warmtepomp.
 

Compacte binnenunit

Voor de installatie is slechts beperkte ruimte nodig. Een groot voordeel ten opzichte van conventionele systemen is dat bij de EcoClimate hybride warmtepomp geen buffervat geplaatst hoeft te worden. Dit scheelt aanzienlijk in ruimte. De binnenunit kan in het bestaande leidingnet geïntegreerd worden waarvoor slechts enkele installatietechnische aanpassingen nodig zijn.
 

Intelligente regeltechniek

Een modulerende regeling zorgt ervoor dat het vermogen van de EcoClimate hybride warmtepomp steeds wordt aangepast aan de warmtebehoefte. Wanneer de warmtevraag hoger is dan de warmtepomp kan leveren, bepaalt de intelligente regeltechniek in de unit de meest efficiënte opwekking waarbij de cv-ketel in de volledige warmtevraag voorziet of slechts het ontbrekende vermogen van de warmtepomp aanvult.

BUVA’s EcoClimate hybride warmtepomp is een hele complete unit die perfect inspeelt op de vragen en uitdagingen in de bestaande bouw. Voor meer informatie of BUVA’s EcoClimate warmtepompen of andere producten, neem contact op met het team van BUVA.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie