Een indoor-zwembad verduurzamen? Het kan met een ‘mix’ van verwarmingsoplossingen

De Startsprong in Houten

Als we gaan stoppen met aardgas zullen we moeten overstappen op duurzame alternatieven. Dit kan met een ‘mix’ van verwarmingsoplossingen. De Startsprong in Houten maakt grote stappen op weg naar aardgasvrij door gebruik te maken van energie uit de zon en omgevingslucht. Het resultaat: een goed rendement, lage energiekosten, minder CO2-uitstoot én een stap richting een aardgasloze toekomst.

Duurzame oplossing

In de bestaande situatie werd het gehele pand inclusief zwembad verwarmd met aardgas. De wens om te verduurzamen en minder gebruik te maken van fossiele brandstof is ingevuld met een warmteoplossing waarbij zon, warmtepomp, warmtepompboiler en cv-ketel met elkaar samenwerken. Een systeem waarbij een all-electric warmtepomp, een warmtepompboiler en zonnepanelen het hele complex duurzaam verwarmen.

Het resultaat

Dankzij 120 zonnepanelen op het dak wordt er duurzame elektriciteit opgewekt die weer gebruikt wordt door de 3 all-electric warmtepompen met elk een nominaal vermogen van 10,4kW. De ATAG Energion warmtepomp verwarmt het zwembadwater van het binnenbad. De douches worden voorzien van warm tapwater door 3 ATAG warmtepompboilers van elk 250L, waarmee tot 80% energie kan worden bespaard. 

De woorden energiezuinig, duurzaam en veel warm tapwater gaan op voor de warmtepompboiler. Het elektriciteitsverbruik wordt tot een minimum beperkt door gebruik te maken van de aanwezige omgevingswarmte, namelijk de buiten- en/of binnenlucht. Besparingen tot 80% op de energierekening voor warm water zijn hierbij mogelijk.

En nog steeds aardgas?

De 2 i32S cv-ketels zorgen voor de verwarming van de luchtbehandeling. Hiervoor zijn hogere temperaturen nodig, die moeilijk zonder aardgas te realiseren zijn.

Dankzij de samenwerking tussen warmtepomp, warmtepompboiler en cv-ketel is de Startsprong klaar voor de toekomst.

In een korte video wordt het project toegelicht door de installateur, waarbij vooral de samenwerking tussen de diverse verwarmingsoplossingen centraal staat. Meer informatie is te verkrijgen via salesdesk@atagverwarming.com of telefonisch: 0544-391 895.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie