Strengere eisen rookwerendheid deuren

GND-webinar rook-brand 24 juni 2021

Per 1 juli 2021 gelden er nieuwe eisen voor rookwerendheid van deuren. En dat is belangrijk, want rook is doodsoorzaak nummer 1 bij brand. Met deze strengere eisen moet de rookverspreiding bij brand afnemen en het aantal slachtoffers dalen. Tijdens een online webinar op 24 juni 2021 lichten specialisten van de Brandweeracademie (IFV), testinstituut Peutz en GND-garantiedeuren de nieuwe eisen toe, vertellen ze welke rol deuren spelen bij het voorkomen van rookverspreiding en leggen ze uit wat het betekent voor brandwerende deuren.

Realistischer maar ook strenger

De nieuwe eisen zijn realistischer en bieden echte weerstand tegen rook. Ook de verplichte zelfsluitendheid van woningtoegangsdeuren in woongebouwen die sinds kort van kracht is en de wet kwaliteitsborging (die naar verwachting komend jaar in werking treedt) passeren de revue. Daarnaast komt controle en herkenning van rook- en brandwerende deuren met de juiste classificatie aan bod.

Gratis webinar - zet 'm in uw agenda

Het online webinar vindt plaats op 24 juni 2021 van 12.30 tot 13.35 uur. Het event is interactief en voor iedereen gratis toegankelijk. Het webinar is interessant voor adviseurs, ingenieurs, bouwmanagement, brandweer, omgevingsdiensten, bouwbegeleiders, controleurs, aannemers, verwerkers, opdrachtgevers, woningbouwverenigingen en architecten in de woning en utiliteitsbouw.

Uitgebreide informatie over het GND-webinar rook-brand treft u aan op de website van GND, www.gnd.nl/webinar.

GND Webinar Rook – Brand – 24 juni 2021

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie