Duurzaamheid als fulltime verantwoordelijkheid

We hebben steeds vaker last van extreem weer; stortregen, zware stormen, maar juist ook lange drogere en hete perioden. Natuurlijke en menselijke invloeden zorgen voor deze klimaatveranderingen.

Om klimaatveranderingen tegen te gaan, is actie nodig. Een beter milieu begint bij jezelf! Een veel gebruikte uitspraak die AVZ-Group omzet in actie. De focus ligt op duurzame productontwikkeling en certificaten, CO2 footprint reductie en belangrijke regelgeving die van toepassing is op de zonweringsbranche.

Buitenzonwering speelt een grote rol

In de huidige architectuur werkt men steeds vaker met grotere glasoppervlakten, zoals bijvoorbeeld in vliesgevel projecten. Primaire ontwerpbeslissingen zijn bepalend om aan de nieuwe BENG-eisen te voldoen. Over deze regelgeving wil AVZ-Group klanten goed informeren, zodat zij op projectniveau weten hoe te scoren met zonwering. AVZ-Group voelt zich verantwoordelijk om dit duurzaamheidstraject verder invulling te geven, door voorlichting te geven, maar ook door het ontwikkelen van gerichte producten, zoals de SolidScreen CW50: een screen met 25 mm geleiders speciaal voor toepassing bij vliesgevels.

Oververhitting beperken

Naast de drie BENG-eisen wordt een aanvullende eis gesteld om woon- en werkruimten in de zomer comfortabel en gezond te houden, de TOjuli-eis. Deze eis dient het risico op oververhitting te beperken. Om hieraan te voldoen, is buitenzonwering een absolute must. Het zorgt ervoor dat de warmte en het felle licht van de zon tegen wordt gehouden en het binnenklimaat aangenaam en comfortabel blijft. Het bijkomend voordeel hiervan is dat er minder koelsystemen worden ingezet, wat 30% van de energiekosten kan besparen.

Focus op duurzame productontwikkeling

De eigen R&D-afdeling binnen AVZ-Group kijkt naar de vraag uit de markt, denkt mee met de klant en is constant bezig met het (door)ontwikkelen en verbeteren van haar producten. Neem bijvoorbeeld de SolidScreen: naast de bewezen ritstechniek en de hoogste klassen in TÜV-testen op het gebied van windbelasting en levensduur, heeft de SolidScreen als eerste in de zonweringsbranche een DUBOkeur® – dit bewijst dat een product tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort in zijn soort. Een nieuwe productontwikkeling op duurzaamheidsgebied is het toevoegen van de SolidScreen Solar. De Solar motor wordt aangedreven door energie vanuit de aanwezige zonnecellen en laadt zichzelf op. Hierdoor is er geen energietoevoer meer nodig. Met onze producten en partners investeert AVZ-Group in een duurzame toekomst om onze planeet leefbaar te houden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie