B&B-gasten hebben controle over daglicht, uitzicht en privacy met schuifpanelen

De woning van Marcel en Monique is strak en landelijk tegelijk. Om een aangenaam binnenklimaat te creëren voor de gasten koos het architectenbureau van Reeven bewust voor de architecturale schuifpanelen DucoSlide.

In de tuin van Bed & Breakfast De Olm in Kaatsheuvel staat een bijzondere boom. Deze olm bleef bij de kap voor de bouw van de woning van de familie de Rooij gespaard. Nu heeft de olm alle ruimte om zichzelf te ontplooien. Net als de B&B van Marcel en Monique waar kwaliteit, comfort en persoonlijke aandacht voorop staan. De woning is strak en landelijk tegelijk. Om een aangenaam binnenklimaat te creëren voor de gasten koos het architectenbureau van Reeven bewust voor de architecturale schuifpanelen DucoSlide.

Bed & Breakfast De Olm ligt in een bestaande wijk in Kaatsheuvel-Oost. De wijk kenmerkt zich door grote vrijstaande villa’s tussen het groen. Het was de wens van de opdrachtgever om hier een levensloopbestendige woning te bouwen. Tegelijk wilden ze een gezellige B&B realiseren. Door de beperkte ruimte op het perceel koos architectenbureau Van Reeven ervoor om het gastenverblijf in de kelder onder te brengen. Aan de achterzijde creëerde van Reeven een patio die als tuin oploopt naar het maaiveld. Op die manier doorbreken ze het keldergevoel en ontstaat er ook meteen privacy voor de gasten. De strakke en tegelijk landelijke villa voldoet aan de strengste nieuwbouweisen.

Energiezuinige installatietechnieken

“We schonken veel aandacht aan energiezuinige technieken”, vertelt architect Jurre Jan van Reeven. “De woning is uitgerust met een luchtwarmtepomp met lage temperatuurverwarming, warmteterugwinning op de ventilatieretourlucht én PV-panelen voor het opwekken van de benodigde elektra. Om het comfort voor de gasten te verhogen kozen we voor aluminium kozijnen met daarvoor de verplaatsbare shutters DucoSlide. Deze schuifpanelen pasten we in het verleden reeds toe met grote tevredenheid.”

Architecturale schuifpanelen en lamellen

“Aluminium schuifpanelen bieden de mogelijkheid om het lichtinval te reguleren op een structurele manier”, gaat van Reeven verder. “De achtergevel staat volledig op het zuiden en door de grote glaspartijen is zonwering wenselijk. De schuifpanelen DucoSlide SlimFrame vullen dat mooi in. We hebben er in het ontwerp voor gekozen om in het midden tussen de kozijnen een blind paneel te maken. Op de binnenmuur komt hier de tv te hangen. Aan de buitenzijde worden daar de panelen naartoe geschoven. De B&B-gasten krijgen hiermee controle over daglicht, uitzicht en privacy. Op de kopgevels kozen we dan weer voor DucoSun Cubic. Deze lamellen vormen een fraaie oplossing om de hoeken in de rietenkap van zonwering te voorzien. De kopgevels liggen op het oosten en westen en hebben daar fel behoefte aan. Het toepassen van de architecturale lamellen resulteert in een aanzienlijke daling van de gemiddelde temperatuur tot 12 %. Van een efficiënte oplossing gesproken!”

« Nieuws overzicht