Make your metal vision rock!

Rockpanel Metals staat voor een nieuwe standaard in metallic gevelbekleding en bestaat uit twee lijnen: Elemental en Advanced.

 

Ontdek een nieuwe standaard op het gebied van metallic gevelbekleding

Voor architecten die op zoek zijn naar een prachtige, glanzende gevel in combinatie met alle functionele vereisten rondom brandveiligheid en duurzaamheid. Rockpanel Metals biedt een rotsvaste oplossing met de prachtige en glanzende eigenschappen van metaal, met alle voordelen van steen.

 

 

Twee productlijnen: Elemental en Advanced

Het nieuwe Rockpanel Metals-assortiment is onderverdeeld in twee productlijnen. De lijn Elemental Metals bestaat uit de kostbare edelmetaal kleuren goud, zilver en platina. Deze worden aangevuld met andere bekende metaalkleuren, zoals aluminium, staal en koper. De Advanced Metals-lijn bestaat uit expressieve designs die gevels een onderscheidende look geven. Dankzij geavanceerde technologie hebben ze een uitzonderlijke ‘vintage uitstraling’ die decennialang meegaat. De Metals-designs kunnen in alle richtingen worden geplaatst, waardoor de hoeveelheid zaagafval minimaal blijft en installatiefouten worden voorkomen.

 

Ontdek de designs

Ontdek het Rockpanel Metals-assortiment hier. Vraag vrijblijvend een gratis Metals-sample box aan, met daarin onze brochure en twee proefmonsters.

 

Belangrijkste voordelen van Rockpanel Metals

De gevelpanelen kunnen voorzien worden van perforaties en graveringen. Ze zijn ongevoelig voor vocht en hebben geen speciale behandeling achteraf nodig. Bovendien zijn de gevelpanelen dimensiestabiel waardoor zeer smalle voegen mogelijk zijn. Daarnaast zijn Rockpanel Metals panelen zeer duurzaam en hebben ze een officieel bevestigde levensduur van vijftig jaar. Aan het einde van hun levensduur kunnen ze worden gedemonteerd en volledig worden gerecycled tot nieuwe hoogwaardige steenwolproducten.

 

De A2-geclassificeerde gevelpanelen voldoen aan de meest strikte brandveiligheidseisen (Euroklasse A2-s1,d0 – niet brandbaar). Net als bij steen is het smeltpunt extreem hoog (1000 °C). Er zijn verschillende bevestigingsopties beschikbaar, waaronder een onzichtbare bevestigingsmethode op basis van verlijming of een blinde mechanische bevestiging, allemaal ETA-gecertificeerd.