Lichte constructieve betonvloer met holle ruimte voor installaties

Om de CO2 uitstoot die aan de bouwsector wordt toegewezen te verminderen moeten we met minder staal en beton gaan bouwen. Met de LEWIS Steelframe Concrete Floor levert REPPEL een oplossing waarbij door een optimale samenwerking tussen staal en beton een holle constructieve vloer wordt geleverd met een gewicht van slechts ca. 300 kg/m2.

 

 
LEWIS Steelframe Concrete Floor

De LEWIS Steelframe Concrete Floor bestaat uit prefab vloerelementen die zijn opgebouwd uit een frame van koudgewalste stalen C-profielen die zijn ingestort in een gewapende betonschil. Door de samenwerking tussen het staal en het beton kunnen met de vloerelementen vrije overspanningen gemaakt worden tot ca. 15000 mm. De betonschil is direct de plafondplaat van het vloersysteem. Het vloersysteem wordt in de stalen of betonnen draagconstructie van een gebouw gemonteerd. Door het lage eigengewicht van het vloersysteem is de LEWIS Steelframe Concrete Floor ook toepasbaar in de staalframebouw en houtskeletbouw.

 

Installaties

De installateur kan na de montage van de vloerelementen de leidingen en installaties in de holle ruimte van de vloer aanbrengen. De stalen C-profielen zijn voorzien van ronde gaten zodat leidingen en installaties over de vloerelementen doorgevoerd kunnen worden. De leidingen en installaties  worden dus niet ingestort in de constructieve vloer. Met het oog op de nieuwe Wet kwaliteitsborging (Wkb) biedt dit een voordeel. Door de scheiding van installatie en constructie zal de kwaliteit van beide onderdelen eenvoudiger te borgen zijn.

 

LEWIS topvloer

Op het stalen frame wordt een LEWIS topvloer aangebracht. Afhankelijk van de gewenste flexibiliteit van het vloersysteem kan deze topvloer worden voorzien van uitneembare vloerzones. Om de akoestische prestaties van het vloersysteem te optimaliseren kan de LEWIS topvloer zwevend worden aangebracht. Voor de akoestische ontkoppeling wordt gebruik gemaakt van LEWIS CDM MTA-5 of MTA-15/7 geluidsisolerende oplegstroken. In de LEWIS topvloer kan eenvoudig vloerverwarming worden geïntegreerd. Een gietdekvloer afwerking op de LEWIS platen geeft de topvloer het comfort van een traditionele betonvloer.

 

IFD Bouwen

IFD bouwen staat voor Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen. Hierbij wordt rekening gehouden met toekomstige aanpassingen in gebouwen. Naast het feit dat met de LEWIS Steelframe Concrete Floor het gebruik van bouwmateriaal wordt gereduceerd ten gunste van de CO2 uitstoot, past het vloersysteem ook prima binnen de IFD denkwijze. Met de LEWIS Steelframe Concrete Floor is het mogelijk om het casco van een gebouw toekomstbestendig te ontwerpen.

 

Kijk voor meer informatie op de website van REPPEL.