Ken je de 3 B’s van echt duurzame isolatie?

BREEAM, BENG en Bewust gekozen materiaal

Anno 2021 is duurzaamheid een containerbegrip. Je kunt er alle kanten mee op. En als het gaat om isolatie, dan is energiebesparing natuurlijk het eerste waar je aan denkt. Maar dat is slechts een deel van het verhaal. Duurzaamheid heeft meerdere invalshoeken. Voor het maken van de juiste keuze in isolatie is het van belang om die verschillende invalshoeken scherp voor ogen te hebben.

 
BREEAM: met duurzame glaswol meer credits

Te beginnen met BREEAM. Steeds meer opdrachtgevers, investeerders, voorschrijvers en bouwers sturen aan op BREEAM-gecertificeerde gebouwen. Daarin speelt isolatie een belangrijke rol. Primair om de energiebehoefte omlaag te brengen natuurlijk. Werk je aan een BREEAM project dan kies je logischerwijs voor materiaal met het hoogste aantal credits, zoals duurzaam geproduceerde glaswol zonder chemische toevoegingen, optimale compressie en bestaand uit 80% gerecycled glas. Hiermee behaal je eenvoudig een aantal extra credits.

BENG: naadloze aansluiting voor perfecte luchtdichtheid

Je bent inmiddels bekend met BENG. Als je wilt voldoen aan de BENG-normering, dan is goede isolatie simpelweg een must. In het streven naar een optimaal geïsoleerde gebouwschil, is luchtdicht bouwen en triple glas erg belangrijk. Ook hier de vraag: welk materiaal kies je? Want perfecte luchtdichtheid vraagt om een naadloze aansluiting om luchtlekken te voorkomen. Soepel te verwerken materiaal helpt daarbij. De zachte bruinkleurige glaswolisolatie van Knauf Insulation maakt het de verwerker makkelijk en comfortabel.

Kies je ook bewust materiaal?

Goed isoleren begint dus met goed materiaal. En omgekeerd geldt ook: goed materiaal werkt fijner en verhoogt de kwaliteit. Glaswol van Knauf Insulation is gemakkelijk op maat te snijden, irriteert niet, is geurloos en sluit perfect aan voor een luchtdichte constructie. Het bestaat uit 80% gerecycled glas en is geproduceerd met Ecose® Technology, een natuurlijk bindmiddel zonder schadelijke chemicaliën. Zo maak je van duurzaamheid een speerpunt. Knauf Insulation heeft niet voor niets de overtuiging dat duurzame gebouwen bijdragen aan een betere wereld. Daarom maken we er werk van. Hoe?

Kijk op onze website voor het isoleren van duurzame gebouwen.

Je kunt ook per mail of via +31 162 42 12 45 contact opnemen met onze klantenservice. 

« Nieuws overzicht