Zonne-energie speelt belangrijke rol bij ingrijpende renovatie

Hernieuwbare energie

Sinds 30 juni 2021 moeten bij een ingrijpende renovatie van een woning of ander gebouw maatregelen worden doorgevoerd om een vastgestelde minimale hoeveelheid hernieuwbare energie op te wekken. Er zijn verschillende manieren om hieraan te voldoen, maar zonne-energie speelt hierin een belangrijke rol.

De zon is een onuitputtelijke bron van licht, warmte en comfort en biedt mogelijkheden om woningen duurzaam te verwarmen, ook wanneer deze niet schijnt. Met de combinatie aardgas en zon voor zowel cv als warm tapwater is een aanzienlijke energiebesparing mogelijk, naast het verlagen van de Energie-Index en een verbetering van het Energielabel van bijvoorbeeld C naar A+ .

In praktische zin betekent dit bijvoorbeeld het plaatsen van zonnecollectoren, zonnepanelen al dan niet in combinatie met een hybride warmtepomp of een zonneboiler. Samen met een energieopslagvat is het mogelijk om volledig elektrisch de woning te gaan verwarmen en van warm water te voorzien.

ATAG Energieopslagvat voor opslag van meerdere duurzame warmtebronnen

De ATAG Energieopslagvaten- EOV-Serie- zijn beschikbaar in twee uitvoeringen en capaciteiten. Toe te passen voor hybride en all-electric warmteoplossingen, eventueel in combinatie met zonnecollectoren en elektrisch element (gevoed via PV-panelen). Lees meer over energieopslagvaten van ATAG.

In de praktijk | All-electric warmtepomp in combinatie met zon

Dat een warmtepomp goed kan samenwerken met een zonneboiler blijkt uit de praktijk in een woning van 1903 in Bloemendaal. Het systeem bestaat onder andere uit een zonneboiler met een extra boilervat voor extra warm water en een warmtepomp. De warmtepomp hoeft dankzij de inzet van de zonneboiler minder hard te werken om de woning van warm tapwater te voorzien. In deze praktijksituatie is gekozen voor een samenwerking tussen energiezuinige warmteoplossingen. Met als resultaat een woning die een prettig leefklimaat heeft en geheel klaar is voor een aardgasloze toekomst.

Interesse of benieuwd naar de mogelijkheden van zonne-energie eventueel in combinatie met de inzet van een warmtepomp? Meer informatie via salesdesk@atagverwarming.com of via 0544-391 895.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie