Gratis eBook gaat dieper in op mogelijkheden video analytics

Het nieuwste IDIS eBook onderzoekt hoe een nieuwe generatie AI-video-oplossingen zorgt voor betere beveiliging, veiligheid, operationele efficiëntie en bedrijfsinformatie.

In de afgelopen jaren zijn de termen 'intelligent' en 'kunstmatige intelligentie (AI)' toegepast op veel verschillende soorten beveiligingssystemen, maar zonder overeenstemming over wat AI betekent. Het is belangrijk te weten dat niet alle oplossingen zijn ontworpen om te voldoen aan dezelfde norm of om dezelfde waarde leveren.

Het nieuwe e-book legt enkele verschillen uit tussen conventionele ‘blob’-analytics (gevonden in de meeste moderne netwerkcamera's) en krachtigere Deep Learning-technologieën. De AI-oplossingen van deze nieuwste generatie maken gebruik van neurale netwerken die bestaan uit meerdere lagen algoritmen en geavanceerde dataverwerking, waardoor de term 'Intelligent' Video Analytics hier beter past.

De echte waarde van Deep Learning ligt in het vermogen om gebeurtenissen van belang te detecteren en deze te onderscheiden van videogegevens wat gewoon ‘ruis’ is. Maar enige voorzichtigheid is geboden, Deep Learning video-oplossingen kunnen teleurstellen als de engines en algoritmen die ze aansturen niet volledig zijn getraind en daardoor objecten niet betrouwbaar en nauwkeurig herkennen.

Daarentegen kan effectieve Deep Learning Video Analytics meerdere voordelen opleveren:

  • voorkomen van ‘alarmoverbelasting’ in drukke meldkamers
  • vrijmaken van personeel
  • betere benutting van beveiligingsvoorzieningen


Metadata-zoekfuncties stellen gebruikers in staat om te profiteren van geavanceerde zoekacties bij meerdere camera's, waardoor het onderzoek wordt versneld en automatisch objecten of mensen van belang worden gelokaliseerd.

Het eBook schetst ook hoe AI-video kan helpen bij COVID-veilige faciliteiten en werkplekken met behulp van zeer nauwkeurige analyses:

  • mondkapjes detectie
  • sociale afstand controle
  • tellen van mensen
  • bezettingsgraad controle

Daarnaast worden ook richtlijnen gegeven die aantonen hoe dezelfde functionaliteit waarde zal opleveren buiten de pandemie, met voordelen zoals:

  • optimalisatie van faciliteiten en werkruimte
  • bruikbare inzichten, met name voor detailhandel en horeca

Download direct het eBook
 

Wilt u meer weten over Intelligent Video Analytics? Neem dan contact met IDIS op: telefonisch 0162 - 387 247, per mail: sales@bnl.idisglobal.com of direct met uw accountmanager.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie