Groene akoestiek

Binnenwanden zowel functioneel als decoratief. Het kan écht!

Optimaliseer de ruimtebeleving door verbetering van de ruimteakoestiek en haal de natuur naar binnen! Een optimale ruimteakoestiek en ruimtebeleving is door de coronacrisis alleen maar belangrijker geworden. Een goede ruimteakoestiek is niet alleen cruciaal voor een aangename ruimtebeleving, maar ook voor de gezondheid en het welzijn op langere termijn. Tegelijkertijd zie je de roep om groen in de ruimte steeds meer toenemen. Geen wonder, want de natuur heeft een enorm heilzame uitwerking op mensen.  

De heilzame werking van natuurlijk ‘groen’

Onderzoek toont aan dat natuurlijk ‘groen’ in een ruimte kalmeert, de stemming verbetert, het ziekteverzuim aantoonbaar reduceert en de productiviteit vergroot. Daarnaast is er nog een andere belangrijke factor cruciaal voor de ruimtebeleving, gezondheid en het welzijn en dat is de ruimteakoestiek.  

De effecten van slechte ruimteakoestiek op lange termijn

Een slechte ruimteakoestiek vergroot de kans op gehoorproblemen, concentratieproblemen, vermoeidheidsklachten, gedragsproblemen en heeft ook invloed op je immuunsysteem. Door de toepassing van geluidsabsorberende materialen wordt nagalm gereduceerd, het geluidsniveau verlaagd en de spraakverstaanbaarheid verbeterd. 

De oplossing

Soundless Acoustics introduceert een naadloze groene wand die elke ruimte een bijzondere en natuurlijke uitstraling geeft en met de aantoonbare hoge geluidabsorptie bijdraagt aan een prettige ruimtebeleving. Deze is bovendien volledig onderhoudsvrij en heeft niets nodig aan water, daglicht of reiniging. De groene wanden zijn verkrijgbaar als wandpanelen in elke vorm en afmeting.

Voor thuiswerkers hebben we speciale betaalbare geluidsabsorberende prints ontwikkeld die de geluidsbeleving verbeteren en de wand of achtergrond opfleuren. Deze zijn ook verkrijgbaar in elke afmeting.

Soundblox akoestische betonblokken 

Voor schoolgebouwen, sportruimtes, industriële toepassingen en vele andere binnen- en buitentoepassingen hebben we een robuuste (scheidingswand) die niet alleen het geluid absorbeert, nagalm reduceert en de ruimteakoestiek verbetert, maar ook nog eens de geluidsoverdracht beperkt en een hoge brandwerendheid heeft. Ook vanuit esthetisch aspect mag hij er wezen! Vandaar dat deze oplossing steeds vaker ook in theaters, showrooms, kantines en grote kantoren wordt toegepast. En laat deze Soundblox nu ook nog eens een bijzondere synergie vormen met de groene wand? Deze robuuste akoestische blokken met hun hoge geluidsabsorberende werking en de natuurlijke mosbedekking zijn een ideale oplossing in elke ruimte waar een hoge constructieve wand, een uitstekende geluidabsorptie en een groene uitstraling gewenst is.

« Nieuws overzicht