Een bijdrage leveren aan duurzaam en toekomst-bestendig bouwen

Meer dan ooit tevoren is het voor de huidige bouw tijd om naar de toekomst te kijken. Minder mensen op de bouw, stijgende bouwkosten en strakke planningen, terugdringen van stikstof en CO2. Goede redenen om eens goed te kijken naar hoe een bijdrage te leveren aan duurzaam en toekomstbestendig bouwen.

 

 
 
Prefab bouwen is kwaliteit bouwen

Bouwen met prefab wanden bijvoorbeeld. Prefab scheidingswanden waarin voornamelijk vlas wordt verwerkt. Hiermee timmert het oer-Hollandse familiebedrijf Faay Vianen B.V. al bijna 50 jaar aan de weg. Het Faay-systeem is een uniek alles-in-een-concept. Een kern van vlasscheven met aan weerszijden een toplaag van gipskarton en sleuven voor leidingen en elektra. De Faay wand staat niet alleen bekend om zijn milieuvriendelijke karakter, maar ook om het eenvoudige systeem en snelle – en dus kostenefficiënte – montage. Maar bouwen met FAAY is meer dan dat. Service, kwaliteit, betrokkenheid en betrouwbaarheid naar haar klanten en leveranciers toe staat bij Faay hoog in het vaandel. Bouw je met FAAY, dan ga je voor kwaliteit, in alle opzichten.

 

Kracht van vlas

De keuze voor vlas is weloverwogen. Vlas is uniek. Vlas is hernieuwbaar en milieuvriendelijk. De plant neemt veel CO2 op en heeft geen kunstmest en pesticiden nodig. Een hoog geitenwollensokken gehalte? Welnee! De kern van vlas zorgt voor uitstekende bouwfysische eigenschappen. Oersterk, schroefvast, brand- en geluidwerend en thermisch isolerend.

 

Juist als het gaat om duurzaam bouwen, zijn bouwmaterialen uit vernieuwbare grondstoffen – zoals vlas – een zeer interessante optie. Daarbij is er weinig milieubelasting bij de productie van vlas en heeft het materiaal een extreem lage energie-inhoud. De wanden beschikken over een LCA dat onder andere dient als input voor berekeningen in het kader van de CO2-prestatieladder.

 

Faay op Maat

De Faay wand staat niet alleen bekend om zijn milieuvriendelijke karakter, maar ook om het eenvoudige systeem en snelle – en dus kostenefficiënte – montage. Maar bouwen met FAAY is meer dan dat. Service, kwaliteit, betrokkenheid en betrouwbaarheid naar haar klanten en leveranciers toe staat bij Faay hoog in het vaandel. Bouw je met FAAY, dan ga je voor kwaliteit, in alle opzichten. Met de service Faay op Maat gaat het bedrijf daar inmiddels nog een stap verder in. Het van tevoren frezen van sleuven voor elektriciteitsleidingen en wandcontactdozen behoort met deze nieuwe service eveneens tot de mogelijkheden. De wanden zijn qua hoogte en breedte op maat aangeleverd en voor zover mogelijk op volgorde van de te bouwen woning verpakt. Hierdoor gaat het plaatsen en afwerken van de panelen nog sneller en is er nauwelijks afval op de bouwplaats.