IJzersterke vloeren

Een compleet pakket staalplaatbetonvloeren

Bij renovatie of herbestemming van gebouwen is het vaak een uitdaging hoe de nieuw in het pand aan te brengen betonvloeren moeten worden gerealiseerd. Door de beperkte toegankelijkheid van het bestaande gebouw en ruimte op de bouwplaats zijn traditionele prefab beton vloerelementen meestal niet toepasbaar. Staalplaatbetonvloeren zijn in dit type projecten de ideale oplossing.

 
Staalplaatbetonvloeren

Bij staalplaatbetonvloeren wordt gebruik gemaakt van koudgewalst geprofileerde staalplaten die dienen als bekisting en onderwapening van de nieuwe betonvloer. Door de speciale profilering van de dunne stalen platen is slechts een beperkte hoeveelheid beton nodig om een vloer te maken met een hoge draagkracht.

Met betrekking tot de bouwlogistiek bieden staalplaatbetonvloeren interessante voordelen. Met één transport kan een grote hoeveelheid vloerplaten op een project worden aangeleverd waardoor vervoersbewegingen worden geminimaliseerd. Door het lage gewicht en de breedte van de stalen platen kunnen deze in bundels door bestaande openingen in de gevel of het dak in een pand worden binnengebracht.  

Met de merken LEWIS, HODY en OP-DECK levert REPPEL b.v. Bouwspecialiteiten een compleet pakket staalplaatbetonvloeren waarmee constructieve vloeren met een dikte van 50 mm tot ca. 300 mm worden gemaakt. Op basis van de gestelde eisen op het gebied van draagkracht, brandwerendheid, geluids- en thermische isolatie werkt REPPEL per project uw vloeroplossing uit.

Ontwerp en engineering

Met advies van ontwerpfase tot en met de montage is REPPEL de partner voor architecten, constructeurs en bouwbedrijven. REPPEL verzorgt ook de statische berekeningen, legplannen en uitwerking van de detailleringen van de staalplaatbetonvloer.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie