Wandafwerking; niet alleen decoratief maar ook functioneel!

Gezonde ruimte nu belangrijker dan ooit

Gezondheid en welzijn worden, mede door de coronacrisis, steeds belangrijker. Ook ons interieur en ruimtebeleving krijgen meer aandacht, zowel op kantoor als thuis en straks weer ook in de winkel, het magazijn en restaurant! Logisch, want binnen brengen we de meeste tijd door, met name in de wintermaanden. Het is dan ook duidelijk dat een gezonde ruimte belangrijk is voor gezondheid en welzijn op langere termijn. Letterlijk tegen die achtergrond is de afwerking van de wanden een belangrijk aspect voor de ruimtebeleving.

Ruimteakoestiek thuis en op kantoor

Onze strakke inrichting tegenwoordig - met veel harde materialen en veel ramen - is weliswaar leuk voor het oog, maar een drama voor het oor en zorgt voor extra nagalm, hardere geluiden en “flutterecho’s”. Kortom; een slechtere ruimteakoestiek en een onaangenamere geluidsbeleving.

De impact van een slecht akoestisch klimaat op vermoeidheid, depressie, verminderde productiviteit en prestatie, gedragsproblemen en gehoorschade is overtuigend aangetoond. Eén op de vijf leraren heeft stemproblemen. Er zijn indicaties dat de ruimtebeleving zelfs invloed heeft op de smaakbeleving in restaurants, waar vaak wordt geïnvesteerd in het interieur, maar nauwelijks in de ruimteakoestiek.

Oplossingen

Er zijn de laatste jaren enorme ontwikkelingen geweest op het gebied van akoestische oplossingen die tegelijkertijd een decoratieve aanvulling op het interieur vormen, ofwel contrasterend of door juist zodanig in de omgeving op te gaan dat ze onzichtbaar aanwezig zijn en stilletjes hun werk doen.

Exclusieve wandafwerking met 100% natuurlijke mos

Denk aan onze naadloze akoestische wand van zeer duurzame panelen met decoratieve mosbedekking die volledig onderhoudsvrij is en geen water of daglicht nodig heeft. Deze wand geeft elke ruimte een zeer exclusieve en duurzame uitstraling. Ook decoratieve panelen, mét of zonder (luxe) frame, zijn leverbaar.

Robuuste akoestische oplossing

Daarnaast zijn er ook robuuste oplossingen, zoals Soundblox akoestische betonblokken, die niet alleen als wandafwerking dienen voor binnen- en buitentoepassingen, maar ook meteen de wand zelf vormen. Met deze oplossingen worden de geluidsdemping, geluidsisolatie én brandwerendheid in één wand geïntegreerd. Ideaal voor klaslokalen, gym- en sportzalen, kerken, fabrieken en andere ruimtes waar meerdere mensen samenkomen.

Betaalbare akoestische oplossingen voor kleinere ruimtes

Een akoestische oplossing hoeft daarbij helemaal niet ingewikkeld te zijn. Voor zowel restaurants, kantoren als woningen zijn er tegenwoordig ook eenvoudige geluiddempende oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan akoestische decoratieve panelen als kunstobject aan de wand. Deze zijn er van natuurlijke en duurzame materialen en zelfs in de vorm van gepersonaliseerde prints met geluidsabsorberend effect. Niet alleen weldaad voor je geluidsbeleving en rust, het fleurt ook je wand op. Geen betere manier om, bij een online meeting, het ijs te breken dan een (print van) Gauguin of Rembrandt als achtergrond. Akoestiek als persoonlijk statement. Wat wil je nog meer?

« Nieuws overzicht