Een slimme, warme badkamer

Verwarmingssysteem reageert snel en is op afstand te bedienen

Bij de realisatie van een nieuwe badkamer (of de renovatie daarvan) wordt er steeds vaker gebruikgemaakt van elektrische vloerverwarming. Omdat een badkamer maar op een paar momenten per dag in gebruik is, heeft deze manier van verwarmen zo zijn voordelen. Dit verwarmingssysteem reageert immers snel, verwarmt de ruimte niet onnodig en is op afstand te bedienen.

De nieuwe MAGNUM Remote Control slimme wifi thermostaat is speciaal met dit doel ontworpen. Deze wifi thermostaat is intuïtief te bedienen via het ingebouwde touchscreen. Daarnaast kan de gebruiker hem op afstand bedienen via een smartphone of tablet (iOS en Android en werkt hij samen met de spraakassistenten van Google en Amazon. Hiermee kan de temperatuur hoger of lager worden gezet en de huidige temperatuur van de vloer worden opgevraagd.

Slimme energiebesparing

De thermostaat berekent zelf de opwarmtijd: de gebruiker hoeft alleen maar in te geven in welke periodes een vloer warm moet zijn. Hij leert gaandeweg de ideale opwarmtijd (intelligente functie) en past daar automatisch zijn programma op aan. Dus eenmaal de vloer instellen op bijvoorbeeld 23°C om zeven uur ’s ochtends, daarna doet de thermostaat de rest. Hij beschikt tevens over een ‘open raam’ functie die de thermostaat uitschakelt bij een plotselinge sterke daling van de temperatuur.

Past in ieder design

Standaard wordt de thermostaat geleverd met een afdekraam (RAL9010). Door het slimme ontwerp past hij op vrijwel iedere serie enkel- en meervoudig schakelmateriaal van de bekende merken. Optioneel is een volledig zwarte versie verkrijgbaar die past in het hedendaagse badkamerdesign.

Installatie binnen 3 minuten

Het programmeren van een thermostaat is voor installateurs een randzaak, waaraan hij niet veel tijd kwijt wil zijn. Door het eenvoudige opstartmenu is de thermostaat binnen 3 minuten geprogrammeerd en klaar voor gebruik. Dit menu verschijnt direct als de stroom weer op de groep wordt gezet. De ‘slow start’ functie zorgt ervoor dat de vloer in 20 dagen langzaam opgewarmd wordt. Deze functie voorkomt scheurvorming die kan optreden als de temperatuur te snel stijgt bij een nog niet volledig uitgeharde vloer.

Standaard bij iedere set

De MRC wordt standaard geleverd bij iedere MAGNUM Mat, Cable en Foil elektrische vloerverwarmingsset inclusief een ingebouwde luchtsensor en vloersensor.

Bekijk de video met de installatie van de MAGNUM Mat en MAGNUM Remote control:

Meer informatie vind je op de website van MAGNUM Heating.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie