Breed werkingsgebied warmtepomp ATAG Energion M Hybrid

Besparen op de energierekening

Een hybride warmtepomp is voor veel huizen een logische tussenstap op weg naar aardgasvrij, waarbij de voordelen van een cv-ketel en een warmtepomp worden gecombineerd. De cv-ketel ondersteunt slechts in die gevallen, wanneer er een verhoogde warm water behoefte is, dan wel extra warmte noodzakelijk is bij strenge vorst-perioden. Met een hybride warmtepomp kan je 200 tot ruim 600 euro per jaar besparen op je energierekening.

Waarom een ATAG Energion M Hybrid?

De Energion M Warmtecombi gebruikt de warmte uit de lucht en kan verwarmen, koelen en warm water leveren mét en zonder gas. Het is de kleinste en meest compacte hybride warmtepomp van Nederland. Een systeemoplossing, die overal inzetbaar is.

Ook bij kou een comfortabele woning

Bovendien heeft de Energion M Hybrid een breed werkingsgebied. Dit houdt in dat bij temperaturen onder het vriespunt de warmtepomp het vermogen blijft leveren wat wordt beloofd. Het schakelpunt in de test van hybride warmtepompen in de Consumentengids van januari 2021 ligt op -6,6˚C. Dit is het laagste schakelpunt van alle geteste toestellen.

De Energion M Hybrid beschikt tevens over een zogenaamde ‘boost’ functie om de kamertemperatuur sneller te verhogen en na (tijdelijke) toestemming kan een ATAG professional de warmtepomp op afstand inregelen en finetunen, wanneer je gebruikt maakt van de ATAG One Zone thermostaat.

Quote Consumentenbond over ATAG Warmtepompen:

“Het binnendeel is erg compact. Hij gaat standaard door op de warmtepomp tot het flink vriest. Het rendement blijft dan goed, zodat je fors bespaart op COen je energierekening.”

Zo worden energiezuinigheid en comfort gecombineerd met een hoog blijvend rendement – ook bij lage temperaturen – en een aanzienlijke CO2 besparing.

Aanvullende informatie over de ATAG Energion M Hybrid kun je hier vinden.

Meer informatie is te verkrijgen via salesdesk@atagverwarming.com of telefonisch: 0544-391 895.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie