Een combinatie van brand-veiligheid en akoestiek

Brandveiligheid is een van de meest belangrijke aspecten van elk gebouw. Daarnaast is akoestiek (geluidsisolatie en het akoestisch klimaat binnen de ruimte) een belangrijk thema. Wát als je deze aspecten nu eens zou kunnen combineren in één totaaloplossing. Onmogelijk? Nou mooi niet!

 

Met Soundblox akoestische betonblokken is er een mogelijkheid om de oplossing van ruimteakoestiek, geluidsisolatie en brandwerendheid te verenigen in één robuuste wand, die je ook nog eens hoog op kunt bouwen. Alles in één! Wat wil je nog meer?

 

Soundblox worden graag in sportzalen toegepast, waar ze een robuuste oplossing vormen voor het vraagstuk van de ruimteakoestiek en meteen ook een positieve invloed hebben op de geluidsoverdracht tussen verschillende ruimten. Ze kunnen, zeg maar, een balletje hebben ...

 

Soundblox zijn tevens zeer geschikt als geluidsabsorberende oplossing voor industriële ruimtes met een hoge luchtvochtigheid of extreme temperaturen. Denk aan fabrieken zoals Tata Steel, waar Soundblox werden verwerkt in een ruimte waar constant een temperatuur van 60°C heerst. Ook in zwembaden, zowel binnen als buiten, worden Soundblox als oplossing gezien voor het verbeteren van de ruimteakoestiek. Ook in ruimtes waar ongezonde lucht of agressieve materialen het oppervlak van de wanden kunnen aantasten worden Soundblox graag ingezet, zoals in parkeergarages of (suiker)fabrieken. 

 

Soundblox zijn uitgerust met helmholtzresonatoren waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor de absorptie van laagfrequent geluid, dat moeilijker te absorberen is dan hoogfrequent geluid. Hierdoor vormen Soundblox een ideale oplossing voor ruimtes waar machines, installaties of auto’s hard en met name laagfrequent geluid produceren, zoals fabrieken, transformatorruimtes, hangars, (parkeer)garages, kerncentrales, etc.

 

Ook worden Soundblox in tal van andere binnen- en buitentoepassingen gebruikt, zoals militaire faciliteiten, scholen, kerken, theaters, bioscopen, sportcentra, gymzalen, stations en langs snelwegen. Overal waar robuustheid en brandveiligheid net zo belangrijk zijn als de akoestiek doen Soundblox akoestische betonblokken stilletjes hun werk.