WOLF partner van de One Ocean Foundation

Met haar verwarmings- en ventilatietechnologieën zet WOLF wereldwijd maatstaven op het gebied van energie-efficiëntie en klimaatvriendelijkheid. Het moederbedrijf van WOLF Energiesystemen - WOLF GmbH uit Mainburg - is vastbesloten om zich ook buiten haar activiteiten in te zetten voor duurzaamheid door de nadruk te leggen op de bescherming van de wereld oceanen. WOLF GmbH steunt een non-profitorganisatie die zich inzet voor oceaanbescherming in haar missie om het mariene milieu te beschermen door oplossingen voor oceaanproblemen te versnellen.

 

“Meer dan 20 procent van het energieverbruik in Europa is terug te voeren op de verwarming en koeling van particuliere huishoudens”, aldus Dr. Thomas Kneip, voorzitter van de Raad van Bestuur van WOLF. Door het gebruik van duurzame producten kunnen enorme hoeveelheden energie en CO2 worden bespaard. Vermindering van de CO2-uitstoot is niet alleen belangrijk om de opwarming van de aarde tegen te gaan, maar ook om de verzuring van de oceanen af te remmen.

 

We leven op een blauwe planeet waarvan de oceanen ongeveer 71% beslaan. Veel mensen weten niet hoezeer de oceanen ons klimaat beïnvloeden en hoeveel ze bijdragen aan de productie van de zuurstof die we inademen.

 

“De One Ocean Foundation geeft ons de kans om samen met vele energieke partners de handen uit de mouwen te steken en een effectieve bijdrage te leveren door gezamenlijk ontwikkelde initiatieven”, voegde Kneip toe.

 

Kijk op de website van WOLF Energiesystemen voor meer informatie.