Voor elke situatie een passende oplossing

Met een hoogwaardig programma deursluitsystemen legt dormakaba qua sluittechniek, functionaliteit en montagekwaliteit nieuwe maatstaven, vanuit een in alle opzichten overtuigend ontwerp.

 

Voor praktisch elke situatie heeft dormakaba iets passends, of het nu gaat om vrijloopdeurdrangers, ideaal voor brandwerende toegangs- en verkeers-deuren, inbouwdeurdrangers die volledig uit het zicht gemonteerd zijn, systeemdeurdrangers die modulair zijn opgebouwd of sluitvolgorderegelaars voor dubbele deuren. dormakaba is marktleider. In totaal zijn meer dan 150 miljoen dormakaba deurdrangers verkocht wereldwijd. Elke seconde sluit er ergens op de wereld wel een deur met een van deze systemen.

 

ITs-3b certificering

Voorheen werden vooral schaararmdeurdrangers toegepast. Nu wordt vaker gewerkt met deurdrangers met een glijrail. Mooier om te zien, functioneler en minder vandalisme-gevoelig. dormakaba deurdrangers maken gebruik van drukregelventielen in combinatie met oliedruk om de deur zacht te kunnen laten sluiten. Dat levert het nodige comfort op, het is geluidsarm, esthetisch en energiebesparend.

 

De openingsweerstand van de glijraildeurdrangers van dormakaba is minimaal. Deze techniek wordt ‘Easy Open Technology’ genoemd. De basis van deze techniek wordt gevormd door een hartvormige nokkenas. De glijraildeurdrangers zijn om die reden ITs-3b (integrale toegankelijkheidsstandaard) gecertificeerd. Deze deurdrangers dragen bij aan een barrièrevrije toegang tot een gebouw. Dat komt kinderen, ouderen en mindervaliden ten goede. Comfortabel openen, maar kracht om goed te sluiten.

 

Nieuwste dormakaba deurdranger TS 99 FL K BG

Deursluittechniek is bovenal belangrijk bij rook- en brandwerende deuren. Op dit terrein spelen vrijloopdeurdrangers een belangrijke rol. De laatste innovatie in de deurdrangerfamilie is dormakaba’s TS 99 FL K BG en is specifiek voor de Nederlandse markt ontwikkeld. Deze nieuwe deurdranger heeft bijzondere eigenschappen en is de enige in Nederland gecertificeerde oplossing voor de aanpassing van het Bouwbesluit in 2020. Deze vrijloopdeurdranger wordt gemonteerd aan de niet-scharnierzijde, op de kozijnbovendorpel. Hij biedt veel voordelen en is EN1155 gecertificeerd. De deurdranger kan bijvoorbeeld aan de galerijzijde van een voordeur - die uiteraard naar binnen draait - van een appartement gemonteerd worden. De bekabeling gaat door het kozijn en zit dus niet in het zicht. Bij een visuele inspectie hoeft de bewoner niet thuis te zijn. De TS 99 FL K BG heeft een terugligging van 50 tot 96 mm. Eenmaal gemonteerd is er geen beperking van de doorgangshoogte.

 

Aansprekend design

Qua design zit het goed met de deurdrangers van dormakaba. Architecten vinden de dormakaba deurdrangers aanspreken qua design. Veel modellen hebben het Contur Design, de nieuwste modellen het ‘XEA’-design. XEA staat voor ’Ten (X) Elements of Aesthetics’ en behelst een combinatie van vorm, kleur, materiaalgebruik en afwerking. Het XEA design wordt ook op andere dormakaba producten toegepast zodat eenheid in vormgeving van toegangscomponenten binnen het interieur van een gebouw of ruimte gerealiseerd kan worden. Dat biedt meerwaarde en onderscheidend vermogen op alle fronten.

 

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op.