Efficiënt, gunstig geprijsd én universeel toepasbaar

Volglazen deuren zijn prachtig, maar zorgen ook regelmatig voor uitdagingen. Want hoe zorg je ervoor dat deze deuren niet met een klap dichtvallen en als gevolg hiervan kunnen breken?
 

DICTATOR, specialist in het geruisloos openen, vastzetten, sluiten en opvangen van deuren en poorten, introduceert voor dit veel voorkomend probleem een speciale montageset voor een van haar deuropvangers.


De montageset is speciaal ontwikkeld voor de montage van DICTATOR type 1600 deuropvangers op volglazen deuren, vertelt Harry Werkman, commercieel directeur bij DICTATOR. “De set bevat zowel montageplaten voor de deuropvangers zelf als voor de opvanghaak, die eenvoudig middels een speciale, dubbelzijdige tape op de deur of op het glazen bovenlicht bevestigd kunnen worden. De montageplaten worden in de fabriek al voorzien van tape, waardoor monteurs op locatie slechts nog de bescherming hoeven te verwijderen, waarna de platen bevestigd kunnen worden. Hierdoor wordt aanzienlijk op montagetijd bespaard. De afgelopen maanden hebben we de kleefkracht van de dubbelzijdige tape uitvoerig getest, in diverse toepassingen. Hieruit kwam naar voren dat ook na 500.000 bewegingen een stevige fixatie werd geborgd.” Werkman testte de tape zelfs in combinatie met de ZE Design Line deurvastzetters, waarbij hij bovenop het product is gaan staan. “Ook hierbij kwam de deurvastzetter niet van zijn plek. Bovendien is de tape uitstekend bestand tegen de kracht van de zon (> 80°C).”
 

Hoogwaardige uitstraling

“Om een hoogwaardige uitstraling van de volglazen deuren te borgen, wordt iedere DICTATOR montageset geleverd met een afdekplaat, die tevens met de dubbelzijdige tape bevestigd kan worden”, vertelt Werkman. “Deze afdekplaat komt aan de andere kant van de deur en op exact dezelfde positie als de montageplaat, waardoor een naadloze afwerking is geborgd. Zowel de montageplaat als afdekplaat zijn gemaakt van RVS 304.”

 

Behalve volglazen deuren leent de nieuwe montageset van DICTATOR zich uitstekend voor kunststof deuren. “Naast de eenvoud van montage zijn vooral de uitstraling én gunstige prijs reden voor veel deurenfabrikanten en -leveranciers om met dit product te gaan werken”, aldus Werkman. “Bovendien is de nieuwe montageset niet gebonden aan glasdiktes, waardoor het toepassingsbereik flink wordt vergroot.”


Technische gegevens
  • Materiaal montage en afdekplaten: RVS 304
  • Materiaal tape: acrylaat
  • Dikte tape: 1,1 mm
  • Kleur tape: grijs
  • Verwerkingstemperatuur: tussen de 15 en 25°C
  • Permanente omgevingstemperatuur: kamertemperatuur, kort tot 80°C