Innoveren voor de markt: BUVA MultiFin meerpuntssluiting

Afgeschuinde schoten

De MultiFin onderscheidt zich door technische innovaties waar verwerkers en gebruikers wat aan hebben. Detmer Deddens, productmanager bij BUVA, noemt als voorbeeld de slimme afgeschuinde schoten van de door BUVA in eigen beheer ontwikkelde meerpuntssluiting voor de hout-industrie: “Bij deuren die in het kozijn naar beneden zakken, komt de deur soms vast te zitten op de hakende schoten. Dat probleem is bij de MultiFin van tafel. Wij gaven de meerpunts-sluiting tweezijdig afgeschuinde schoten die ervoor zorgen dat een deur altijd soepel opent en sluit.”

In een handomdraai

De MultiFin heeft een inlock vergrendeling van de dagschoot, die tegelijk nachtschoot is. De meerpuntssluiting is in een handomdraai links en rechts om te leggen, aldus Deddens: “De dagschoot is met een schroefje los te draaien en 180 graden te draaien – praktisch ook in het voorraadbeheer.” BUVA levert de MultiFin in zestien varianten en de meerpuntssluiting is uitwisselbaar met BUVA’s 6000 en 7000 serie meerpuntssluitingen. Daardoor leent de MultiFin zich uitstekend voor renovatieprojecten; een nieuwe infrezing is niet nodig. BUVA’s meerpuntssluiting voor de houtindustrie is toepasbaar in de deurklassen 2 en 3, voldoet aan de inbraakwerendheidseisen van het Bouwbesluit (NEN 5096 weerstandsklasse 2) en aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Twee sluitkommen

Bij de MultiFin meerpuntssluiting levert BUVA de MidLine middensluitkom en de InLine+ bijzetsluitkom. Deddens: “Ze hebben dezelfde afmetingen, dus je hebt maar één freesmaat nodig. De Inline+ heeft een speciaal vormgegeven veer, zodat je niet hoeft na te stellen. De flexibele veer sluit een deur niet knellend af, wat beter is voor het bedieningsgemak van het slot. Bij kromtrekken hoef je alleen de Midline af te stellen.” De MidLine is 2 millimeter verstelbaar om een goede kaderdruk te realiseren. BUVA levert de middensluitkom met inloopplaten in meerdere maten. Dat maakt de Midline inzetbaar in kozijnen met sponningbreedten van 42, 51, 57, 67 en 72 millimeter. MidLine en InLine+ voldoen aan de inbraakwerendheidsklasse 2 (volgens NEN 5096).

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie