TONZON vloerisolatie, de hoogste isolatiewaarde met de beste milieuprestatie

Milieuprestatie; circulariteit en duurzaamheid

De bouw maakt een grote verandering door omdat de milieuprestatie; circulariteit en duurzaamheid, steeds belangrijker wordt. TONZON is een unieke manier van kruipruimte isolatie en brengt meerdere voordelen met zich mee waaronder een hoge isolatiewaarde met een hele lage milieu-impact.

De unieke werking van TONZON

De thermoskussens zijn een soort luchtzakken van TONZON folie die onder de vloer aangebracht worden. Door meerdere lagen folie kan de vloer geen warmte meer uitstralen naar de kruipruimte. Daarnaast wordt de lucht in de luchtzakken van bovenaf opgewarmd waardoor de warmte dichtbij de vloer blijft. Veel kruipruimtes zijn vochtig of nat. Daarom wordt in combinatie met de thermoskussens een stevig zeil op de bodem van de kruipruimte gelegd om de verdamping van vocht en radongas uit de kruipruimtebodem te remmen. Dit betekent minder vocht in de woning en een optimale werking van de thermoskussens. Resultaat is een warmere vloer die sneller opwarmt en ook langer warm blijft.

Milieuprestatie

Uit onafhankelijk onderzoek van het NIBE is wederom gebleken dat TONZON vloerisolatie het meest milieuvriendelijk is met ook de laagste schaduwkosten. De energie die nodig is voor productie, transport en installatie van het materiaal is veel lager dan bij andere isolatiematerialen. Daarnaast kunnen de thermoskussens tot kleine pakketten opgevouwen worden. Daarmee is dit het meest klimaatefficiënte isolatieproduct ter wereld.

Zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten is het belangrijk om de milieuprestatie (MPG) in acht te nemen. Door de ontzettend lage milieu-impact van TONZON is het veel makkelijker om een voordelige MPG voor deze projecten te krijgen. Dat wordt nog gunstiger wanneer je in plaats van een betonnen vloer, een houten vloer toepast.

Hoge isolatiewaarde

Dat de milieu-impact zo laag is, betekent niet dat dit ten koste gaat van de werking of isolatiewaarde. De isolatiewaarde is namelijk direct afhankelijk van de hoeveelheid lucht die in de thermoskussens wordt opgeslagen. De Rc=3,8 m²K/W is gebaseerd op een opgesloten luchtlaag van 15 cm met houten balken als koudebruggen in de laag. Bij een dikte van 20 cm neemt de isolatiewaarde toe tot 5,65 m²K/W, bij 25 cm zit je op 6,56 m²K/W en bij 30 cm op 7,35 m²K/W. Als de ruimte er is, zijn dus theoretisch zeer hoge isolatiewaardes mogelijk, zonder dat hiervoor veel meer materiaal nodig is.

[[{"fid":"248349","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Tonzon vloerisolatie","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Tonzon vloerisolatie","field_caption[und][0][value]":"Tonzon vloerisolatie"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Tonzon vloerisolatie","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Tonzon vloerisolatie","field_caption[und][0][value]":"Tonzon vloerisolatie"}},"attributes":{"alt":"Tonzon vloerisolatie","title":"Tonzon vloerisolatie","height":"447","width":"631","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Ga voor meer informatie naar de website van TONZON.

« Nieuws overzicht