Een woning efficiënt verwarmen

We zitten midden in het stookseizoen en veel Nederlanders zijn genoodzaakt (vaker) thuis te werken. Daarom is het juist nu erg effectief om te kijken hoe een woning efficiënt kan worden verwarmd. In een eerdere publicatie gaven we aan dat het mogelijk is met ATAG Zone.

 

Met ATAG Zone realiseer je een verlaging van het energieverbruik en vermindering van de CO2-uitstoot, naast het comfort van individuele temperatuurregeling in iedere afzonderlijke kamer. De ideale oplossing voor de comfortabele thuiswerkplek.

 

Wat is er nodig om een comfortabele thuiswerkplek te creëren?

ATAG Zone maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een ATAG Energion M warmtepomp, een andere warmtepomp of ATAG CV-ketel uit de i Zone of de P-serie en eventueel een groepenregeling met elkaar te laten ‘praten’. De klant regelt dan eenvoudig per individuele kamer de temperatuur van de verwarming, warm water en koeling.

 

Onderdelen ATAG Zone
Master-master regeling

De master-master is een slimme regeltechniek om iedere ruimte apart van elkaar te kunnen regelen voor verwarmen / koelen. Dit betekent dat de individuele bewoner voor iedere ruimte de warmte- en/of koelbehoefte zelf kan bepalen. Voordeel: meer comfort en minder energieverbruik.

 

ATAG One Zone

De ATAG One Zone is als thermostaat dé toegangsweg tot de ATAG Zone. De One Zone thermostaat is op afstand te bedienen en weet dankzij de zogenaamde inschakeloptimalisatie wanneer het warm moet zijn in de woning.

 

ATAG Cube

De ATAG Cube is de gemakkelijk te bedienen kamerthermostaat voor ATAG Zone cv-ketels en warmtepompen. In combinatie met de ATAG One Zone kan de Cube meerdere ruimtes verwarmen, zoals bijvoorbeeld slaapkamers en andere ruimten. Met 4 knoppen kan de Cube eenvoudig worden bediend, van een handmatige modus naar een klokprogramma en zelfs (indien beschikbaar) kan de koelmodus van de warmtepomp geactiveerd worden.

 

ATAG Zone regelingen | Groepenmodules
  • Comfortabel en efficiënt: volledig modulerende regeling voor hydraulisch gescheiden zones
  • Gemakkelijk te installeren dankzij het zogenaamde ‘all-in-the-box’ concept
  • Flexibele optie: met de losse ATAG Zone Manager je eigen pompen of kleppen kiezen

 

Menggroep modules

De Menggroep modules II en III zijn hydraulische multi-temperatuurmodules. De modules brengen door middel van één of twee gemotoriseerde driewegmengkleppen en zuinige modulerende pompen individuele zones op de gewenste temperatuur. Er worden maximaal drie groepen beheerd, waarvan één direct (zonder mengklep). De multi-temperatuurmodules zijn ontworpen voor installaties waarin zones met verschillende temperatuurbehoeftes door dezelfde opwekker bediend worden. De modules zijn voorzien van een eigen regelunit: ATAG Zone Manager.

 

Directe groep modules

Directe groep modules II en III zijn uitgerust met energiezuinige modulerende pompen voor het vergroten van de omvang van installaties en het hydraulisch scheiden van zones. Per module kunnen er twee of drie zones worden geregeld. Twee modules kunnen gecombineerd worden om zes zones te regelen. De directe groep modules zijn ontworpen voor installaties waarin zones met gelijke temperatuurbehoeftes door de opwekker bediend worden. De modules zijn voorzien van een eigen regelunit: ATAG Zone Manager.

 

ATAG Zone regelingen | Zone Managers
ATAG Zone Manager

De regelunit voor het beheer van multizone verwarmingsinstallaties. De Zone Manager kan tot drie ongemengde (zonder mengklep) of gemengde (met mengklep) verwarmingszones als volgt beheren. Regeling is uit te breiden voor maximaal 6 zones en op afstand aan te sturen in combinatie met de ATAG One Zone.

 

ATAG Zone Manager Light

De Zone Manager Light is een regelaar waarmee twee gescheiden zones kunnen worden geregeld. De regelaar kan bijvoorbeeld een circulatiepomp, tweewegklep of thermische motor aansturen. Drie regelaars zijn te combineren om in totaal zes zones te regelen en op afstand aan te sturen in combinatie met de ATAG One Zone.

 

Meer weten over de ATAG Zoneregeling?

Vraag meer informatie aan bij onze Salesdesk.