Nieuwe IDIS prijslijst vanaf 1 februari

De gevolgen van COVID-19 en sancties vanuit de VS.

Door extreem snel opgekomen stormachtige marktomstandigheden is IDIS helaas genoodzaakt de prijzen te moeten herberekenen. Daarbij ontkomt IDIS er niet aan prijsstijgingen door te moeten voeren.


De nieuwe prijslijst 2021 is daarom aangepast met noodzakelijk geringe prijsverhogingen voor o.a. de IDIS DirectIP™ NVR’s. Ook in het 2BA-systeem zullen deze prijswijzigingen doorgevoerd worden.
 

De verhogingen hebben diverse redenen die zich opstapelen en die vergaande impact hebben in productie en op bedrijfsvoeringen. Hieronder vind u de twee belangrijkste redenen die hebben geleid tot de prijsverhoging:

  • De gehele COVID impact heeft er toe bijgedragen dat het vliegverkeer nagenoeg tot een halt is gekomen, waardoor de kosten van transport van goederen per luchtvracht maar liefst met 1400% zijn toegenomen. Hierdoor is de wereld massaal overgestapt naar het vervoer over zee. Deze toenemende vraag resulteert in een prijsverhoging en wereldwijde containerschaarste. Hierdoor duurt de bevoorrading naar en vanuit de IDIS fabriek in Korea ook veel langer.
  • Door sancties vanuit de VS (NDAA: National Defense Authorization Act ) is de dochteronderneming van Huawei, HiSilicon, getroffen. HiSilicon is een component toeleverancier voor o.a. IDIS. Door de gevolgen van de handelsoorlog mag het namelijk geen chips meer produceren voor het Taiwanese TSMC en mag het Britse Arm geen licenties meer uitgeven aan de chipontwerper HiSilicon voor de diverse Arm Cortex en Kirin platform SoC’s (System on Chip). HiSilicon is daardoor niet meer in staat omwille van wetgeving, de SoC’s die o.a. ook IDIS gebruikt, te produceren. Veel producenten van CCTV apparatuur hebben hierdoor te kampen met tekorten en/of prijs aanpassingen. IDIS is in 2019 reeds begonnen andere wegen te verkennen en te ontwikkelen om medio 2021 over te kunnen schakelen op andere toeleveranciers. Echter heeft COVID hier ook jammer genoeg impact gehad en is er vertraging opgelopen in het ontwikkelproces. Dat betekent dat IDIS op de wereldmarkt een hogere prijs moet betalen voor deze vitale componenten.

Tot op heden heeft u als relatie van IDIS weinig tot geen hinder ondervonden en heeft IDIS door extra voorraden de grootste schades kunnen opvangen. Om dit te kunnen blijven waarborgen ziet IDIS zich genoodzaakt de prijzen tijdelijk te verhogen. De nieuwe prijslijst zal voor het einde van januari 2021 worden uitgebracht om vanaf dat moment een duidelijk inzicht te geven in mogelijke consequenties op producten en prijzen. IDIS geeft aan te hopen, dat deze impact beperkt zal zijn en volgt de ontwikkelingen van dag tot dag op en grijpt in waar mogelijk.

Vraag nu vast de nieuwe prijslijst aan.

Heeft u vragen over de nieuwe prijslijst? Neem dan contact met IDIS op: telefonisch 0162 - 387 247, per mail: sales@bnl.idisglobal.com of direct met uw accountmanager.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie