Kleurrijke kopgevels blazen nieuw leven in Haarlemse galerijflats

Renoveren en recyclen

Oude flats weer volwaardig op laten gaan in een modern gevelbeeld? De renovatie van vier galerijflats in de Haarlemse Schalkwijk, laat zien dat het kan dankzij kopgevels met Rockpanel Chameleon, een extravagante plaat die vanuit iedere hoek een ander kleureffect creëert. En de oude gevelpanelen? Die krijgen dankzij de uitgebreide ROCKWOOL recycleservice Rockcycle® een tweede leven.

De 192 galerijwoningen in de omgeving van de Rousseaustraat waren dringend toe aan groot onderhoud. Met nieuw sanitair, installaties en leidingwerk, een nieuwe keuken en schilderwerk in alle ruimten, bieden de flats hun bewoners weer het comfort waar deze tijd om vraagt. “Het binnenpakket van de woningen is volledig gerenoveerd”, vertelt Marc de Wilde van De Baak Projecten, een specialist in levering en montage van gevels. “Ook de buitenzijde is onder handen genomen.”

Een regenboog aan kleur

De bestaande kopgevels waren in het verleden al voorzien van blauwe Rockpanel gevelplaten. “We hebben deze inclusief isolatiepakket volledig van de gevel gestript. Vervolgens hebben we een zelfdragende constructie geplaatst en nieuw isolatiemateriaal aangebracht.” Op deze constructie zijn nieuwe Rockpanel Chameleon gevelpanelen gemonteerd, per flat in een eigen, unieke verlopende kleurstelling. De Wilde: “We zijn samen met onze opdrachtgever op zoek gegaan naar een gevelplaat die het pand een moderne, unieke uitstraling geeft. Toen we de Rockpanel Chameleon zagen, waren we gelijk verkocht: door een slimme kristallaag zie je de gevel werkelijk van kleur veranderen als je erlangs loopt met telkens een andere lichtinval. Ze geven het gebouw precies die moderne uitstraling die op deze locatie nodig is.”

Recyclingdienst voor Rockpanel plaatmateriaal

De flats voldoen dankzij hun nieuwe warme jas en installaties aan de hedendaagse duurzame eisen. Ook tijdens de renovatie is er gezocht naar manieren om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De Baak Projecten heeft het gedemonteerde Rockpanel plaatmateriaal laten ophalen via Rockcycle. Dit is een uitgebreide recyclingservice van Rockpanel, die steenwolresten inzamelt en verwerkt tot hoogwaardige nieuwe steenwolproducten zonder verlies van kwaliteit.

Rockpanel platen kunnen voor veel verschillende renovatietoepassingen in de bouw gebruikt worden. Bezoek de website voor meer informatie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie