Samen een belangrijke bijdrage leveren aan gezondheid en milieu

Nelskamp is een samen-werking aangegaan met ELAPRO

Afdichtingen van vloeibare kunststoffen moeten aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Centraal staan tegelijkertijd milieuvriendelijkheid, verwerkings-betrouwbaarheid en duurzaamheid. Nelskamp is een samenwerking aangegaan met ELAPRO, de specialist in ecologische vloeibare kunststoffen voor het platte dak, om haar producten exclusief te gaan verdelen. Met fabrikant ELAPRO kan Nelskamp een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid en het milieu.

Onderzoek en ontwikkeling behoren bij alle productgroepen van Nelskamp zoals de keramische dakpannen, betonnen dakpannen en esthetisch PV / Solar-oplossingen. Dit zijn kerntaken die reeds hun vruchten hebben afgeworpen. Voorbeelden van nieuwe ontwikkelingen zijn de ClimaLife luchtzuiverende dakpannen, EasyLife lichtgewicht dakpannen en gebouw geïntegreerde energiedak systemen zoals de Planum PV en de G-10 PV modules. De duurzaamheidsgedachte is al jarenlang een pijler binnen Nelskamp. Alle andere producten voor het dak moeten ook aan dit doel voldoen, gericht op het afdichten. ELAPRO – ‘milieubewust’ doet een uitzonderlijke belofte die geldt voor al haar ecologische vloeibare kunststoffen; ze zijn vrij van oplosmiddelen, verontreinigende stoffen, isocyanaten en weekmakers. De producten bevatten hernieuwbare grondstoffen, er bestaat geen gevaar voor de gezondheid bij verwerking en hebben daarnaast de minste milieubelasting.

Ecologische vloeibare kunststof

ELAPRO vloeibare kunststoffen worden net als Nelskamp producten exclusief ontwikkeld en vervaardigd in Duitsland. Naast de hoge eisen die beide bedrijven stellen aan de kwaliteit van hun producten, hebben zowel Nelskamp als ELAPRO hun focus gericht op het innovatief en milieuvriendelijk vervaardigen van producten die tegelijkertijd licht, eenvoudig en veilig toe te passen zijn.

Hand in hand: Nelskamp en ELAPRO

De producten voor het afdichten van dakkoepels, lichtstraten en andere licht- en ventilatieopeningen op platte daken, evenals balkon-, galerij- en dakterrasafdichtingen zijn eenvoudig aan te brengen, zelfs bij extreem lage temperaturen en lage luchtvochtigheid. De producten bestaan bovendien slechts uit één component, met een lange standtijd en daardoor gemakkelijk, snel en veilig te verwerken. Nelskamp is verantwoordelijk voor de verkoop en distributie van ELAPRO-producten, de technische ondersteuning wordt verzorgd door de specialisten van ELAPRO.           

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie