Van hout naar Unipanel

Grote renovatieronde vakantiehuisjes Hellendoorn

De tientallen vakantiehuisjes op Landal Landgoed De Hellendoornse Berg zijn te herkennen aan hun karakteristieke, Saksische uitstraling. Met een komende renovatieronde in het vooruitzicht, was Jaap Hadderingh van de onderhouds-commissie niet in de minste plaats op zoek naar bouwproducten die deze uitstraling konden bewaken. “Dat is de uitdaging: zo dicht mogelijk bij de oorsprong blijven”.

Weinig overlast voor toekomst

Niet alleen de uitstraling van het bouwmateriaal was voor Hadderingh van belang. Ook duurzaamheid was een criterium in de zoektocht naar een geschikt bouwmateriaal voor de windveren, overstekken en dakranden.

“De vakantieganger wil in een mooie en rustige omgeving ontvangen worden. We willen in de toekomst dan ook zo min mogelijk onderhoud hoeven plegen. Dat is uiteindelijk ook voordeliger voor het park. Er is namelijk minder tijd nodig voor onderhoud.”

De vorige renovaties aan de huisjes werden uitgevoerd met hout, maar Hadderingh wilde een alternatief voor hout. “Je ziet hier dat de verflagen er al af beginnen te bladderen”, vertelt Hadderingh terwijl hij naar een windveer aan één van de huisjes wijst. “Naar mijn mening véél te snel.”

Rendement

Voor 90 huisjes gaat er bij deze renovatieronde geen hout, maar kunststof Unipanel op de huisjes. Na Unipanel een tijdlang getest te hebben, wordt het nu universeel ingezet. Ook de sierlijsten, die origineel van hout waren, zijn nu van Unipanel.

Het idee van kunststof was in het begin wel even wennen, vertelt Hadderingh: “Een paar verhuurders waren in het begin wat terughoudend omdat zij juist die houtuitstraling aan hun huisjes zo mooi vonden. Maar toen Unipanel er eenmaal aan zat, was dit gevoel eigenlijk direct weg. Unipanel lijkt gewoon op hout. Zo behouden we toch die houtuitstraling.”

Hadderingh denkt hier in de toekomst veel rendement uit te kunnen halen. Een langere levensduur van het product gecombineerd met minder onderhoud op het park spreekt zeer aan. “Omdat het materiaal niet rot en niet geschilderd hoeft te worden, bespaar je daar enorm op. Op zo’n groot park tikt dat wel aan en dat gaan we over een aantal jaar echt wel merken.”

Vraag hier een gratis Unipanel promotiepakket aan!

« Nieuws overzicht