Waarom brandwerende deuren?

Brandveiligheid van gebouwen

Om een gebouw brand- en vluchtveilig te maken worden gebouwdelen onderverdeeld in brandcompartimenten met daarin brandwerende deuren. Deze hebben weerstand tegen vuur zodat branddoorslag wordt uitgesteld.

Het belang van deursets

Deuren worden volgens de Europese norm 1634 getest als deurset (deur en kozijn). De Nederlandse bouw kenmerkt zich door het inkopen van losse deuren en kozijnen en het assembleren hiervan op de bouwplaats. Om gegarandeerd te voldoen aan de vereiste prestatie is het aan te raden de deuren inclusief alle toebehoren en kozijn conform het certificaat als deurset te bestellen. Het merendeel van de GND-fabrikanten biedt hiervoor een ruim assortiment aan deurset oplossingen.

Onderhoud en gebruik geven veiligheid op lange termijn

Brandveiligheid gaat verder dan alleen het monteren van brand- of rookwerende deursets. De brandwerende of rookwerende prestatie wordt in de praktijk regelmatig tenietgedaan door het verkeerd gebruik en niet herstellen van beschadigingen van de brand- of rookwerende deur. Ook ná de ingebruikname van een gebouw is het belangrijk dat de deuren kunnen blijven functioneren en presteren waarvoor ze zijn bedoeld.

Herkenbaarheid

Zeker weten dat de deur voldoet? Kies dan voor een GND-deur. Deuren van bij GND aangesloten fabrikanten zijn te herkennen aan het garantie- en zekerheidslabel in de hangzijde van de deur (bekijk de video hieronder). Daarmee zijn eenvoudig de afkomst en prestaties op het gebied van rookwerendheid (Sa of S200) en brandwerendheid (30 of 60 minuten), van de deur en kozijn te controleren.

Uitgebreide informatie over de GND-zekerheidsklassen® brandwerende, of rookwerende deuren, treft u aan op de website van GND.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie