SmartCell: volledig draadloze branddetectie

Een uniek systeem

Draadloze branddetectie werd jarenlang beschouwd als een niche-oplossing, voornamelijk voor kastelen, kerken, musea en landhuizen. In de huidige markt is draadloos algemeen geaccepteerd. Chubb Fire & Security biedt haar klanten een uniek draadloos systeem: SmartCell. Een nieuw volledig draadloos brandmeldsysteem dat ook nog eens vanaf een afstand te beheren is.

Een draadloos branddetectiesysteem werkt op precies dezelfde manier zoals elk ander branddetectiesysteem. De communicatie tussen de apparaten en het bedieningspaneel is echter radiografisch in plaats van bedraad. Dus overal waar een bedraad systeem kan worden geïnstalleerd kan ook een draadloos systeem worden geïnstalleerd. Het ontbreken van kabels betekent ook dat draadloze componenten eenvoudig kunnen worden verplaatst of toegevoegd.

Compacte krachtpatser

De SmartCell combinatiedetector is een van de kleinste draadloze multisensor detectors op de markt. Deze compacte krachtpatser reageert op rook en hitte en op een combinatie hiervan. Het is uitgerust met een ingebouwde slow-whoop alarmgever en een krachtig flitslicht. Dit maakt SmartCell uniek.

Beheer op afstand

Het programmeren van het systeem, opsporen van eventuele storingen en het waar mogelijk direct oplossen van defecten kan Chubb voor haar klanten desgewenst op afstand uitvoeren.

Voordelen van SmartCell
  • Een volledig EN54 goedgekeurd brandmeldsysteem
  • Geen ontsierende bekabeling
  • Korte installatietijd
  • Eenvoudig componenten toevoegen of verplaatsen
  • Analyse-, programmeer- en servicewerkzaamheden kunnen veelal vanaf een afstand uitgevoerd worden
  • Kostenbesparing en minimale verstoring van het bedrijfsproces

Wilt u meer informatie? Kijk dan op de website van Chubb Fire & Security.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie