Een grondige facelift was onvermijdelijk

De college- en onderwijszalen van de TU Delft (faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen) zijn onlangs door Hoek & de Wit Architecten gerenoveerd. Daarbij is de capaciteit verhoogd, maar blijft het brute karakter van het gebouw, dat in de jaren zestig werd ontworpen door de oude meester Van den Broek & Bakema, hetzelfde, aldus Hoek & de Wit Architecten. Door de komst van steeds grotere aantallen studenten en de introductie van nieuwe digitale onderwijstechnieken was een grondige facelift van de collegezalen - onveranderd sinds de bouw van de faculteit - onvermijdelijk. 

 

Voordat Hoek & de Wit Architecten aan de verbouwing begon, deed het eerst een studie naar de meest efficiënte afstand tussen de rijen stoelen, de toegankelijkheid voor mindervaliden en de optimale zichtlijnen. Uiteindelijk kregen de ruimtes een efficiëntere indeling waardoor er meer studenten in passen. Naast nieuw meubilair en nieuwe vloeren, is de techniek aanzienlijk verbeterd en zijn de wanden opgefrist. De betonkleur van de CO2-neutraal geproduceerde Marmoleumvloer van Forbo Flooring geeft het interieur een stoer en tijdloos karakter. Ter verbetering van de akoestiek is er in iedere zaal een voorzetwand gemaakt die is afgewerkt met Petfelt: een materiaal vervaardigd van gerecyclede petflessen. Dit duurzame materiaal verbetert niet alleen de akoestiek, maar geeft de zaal ook een iets zachter karakter.

 

Kijk hier voor meer informatie over het toegepaste Marmoleum.