Elektronische toegangscontrole

De deursluiter voor buitengebruik zorgt ervoor dat deuren met elektronische toegangscontrole altijd automatisch sluiten. Toegegeven, als je naar de foto's hieronder kijkt, valt al het andere op, behalve de poortsluiter DIREKT. Het oog wordt automatisch aangetrokken door de grote jachten die de toeschouwer dag in dag uit versteld doen staan in de haven van Barcelona.

 

Voor veiligheid en privacy

Maar hoe groot de jachten ook zijn, het is onmogelijk om de “kleine dingen” van het dagelijks leven volledig te missen. Om de privacy en veiligheid van de booteigenaren, het personeel en zelfs de boten zelf te waarborgen, zijn er toegangspoorten tot de steigers gebouwd. Deze voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en zijn uitgerust met elektronische toegangscontrole. Maar wat heeft het voor zin als de deur gewoon open blijft na het passeren? De deursluiter DIREKT zorgt er op betrouwbare wijze voor dat dit niet gebeurt.

 

 

Weerstaat agressieve invloeden

Natuurlijk zijn niet alleen de jachten, maar ook de DICTATOR producten nobele onderdelen in de haven van Barcelona. Om de agressieve milieu-invloeden van het zoute water te kunnen weerstaan, is de DIREKT volledig gemaakt van RVS type 316. Dit komt omdat, net als bij jachten, roest een absolute no-go is.

 

 

Altijd wat te zien

Zeilboten, zeiljachten, motorboten en motorjachten zover het oog reikt: in de haven van Barcelona is altijd wat te zien, al is het wel op een afstand, want de toegang tot de steigers is geblokkeerd. Gezien de grootte van de jachten die in de haven van Barcelona te zien zijn, is het begrijpelijk dat niet iedereen toegang heeft – het aantal verwonderde rondzwervende mensen zou zeker te groot zijn. Daarom worden de steigers beschermd door poorten met de hoogste veiligheidsnormen.

 

Bijna onzichtbaar

Vrijwel onzichtbaar voor het blote oog: de poortsluiter DIREKT. Maar hij heeft een zeer belangrijke veiligheidsfunctie in de haven van Barcelona: hij zorgt ervoor dat de toegangsdeur tot de aanlegsteigers met de daar liggende jachten na elke opening automatisch weer sluit. Daarbij kan wind, weer of zout water hem niet deren.