Architectuur en functionaliteit worden samengebracht

Een mooie transparante afsluiting

Met de toepassing van vliesgevels worden architectuur en functionaliteit samengebracht tot een spraakmakend onderdeel van een bouwwerk. Een mooie transparante afsluiting van een sfeervol atrium, een volledig functionele geluidswerende gevel of een afsluiting van een galerij, waardoor men geen hinder heeft van mindere weers-omstandigheden, zijn zomaar enkele toepassingen.

 
Optimalisatie in ontwerpteam

Uit het programma van eisen volgt de toepassing van een geïsoleerde dan wel ongeïsoleerde glasvliesgevel. Er wordt veel aandacht besteed in de ontwerpfase om samen met de architect oplossingen te realiseren voor de opbouw van de vliesgevel. Bij de engineering wordt overlegd over zaken als achterconstructie - vrijdragend of afsteunend - ventilatie en klimaatbeheersing en specifieke brand- en veiligheidseisen. Uit de constructieve berekeningen volgt de dimensionering van de aluminium of stalen profielen en het glas. Allicon draagt bij aan een traject voor een maatwerkproject van ontwerp, engineering tot complete realisatie: en dit alles met zeer veel flexibiliteit.

Vliesgevel voor een fantastisch sfeervol atrium

In Zoetermeer heeft Allicon een atrium bij een appartementencomplex gerealiseerd. Dankzij het oog voor detaillering is hier een hoogwaardige vliesgevel en atrium tot stand gebracht. De vliesgevel heeft een stalen achterconstructie, waartegen lichte aluminium profielen gemonteerd zijn. Bewoners genieten dagelijks van een perfect klimaat, zowel zomers als ’s winters, door de volledig automatisch gestuurde ventilatieramen in combinatie met zonwering.

Allicon vliesgevel als geluidswering

In Maasbracht is een appartementencomplex gerealiseerd langs de rijksweg. Om het geluid van het wegverkeer in de woningen terug te brengen is gekozen voor een zeer transparante Allicon vliesgevel. De spectaculaire eenvoud door een zelfdragend glassysteem zonder verticale profielen zorgt niet alleen voor de gewenste geluidsisolatie, maar beschermt de galerijen ook tegen onaangename weersinvloeden. Dit is weer een goed voorbeeld waar praktische eisen samengebracht zijn met spraakmakende architectuur.

Alle vliesgevels worden volledig van ontwerp tot montage als compleet maatwerkproject geëngineerd en gerealiseerd. Bij de uitvoering hiervan wordt gebruik gemaakt van de 30-jarige expertise van Allicon.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie