MC Wall: de vliesgevel voor grote glasoppervlakten

Een topper die voldoet aan hoge eisen

Veel glas, weinig profiel en grote overspanningen: esthetisch is de MC Wall een topper. Bovendien voldoet deze vliesgevel aan de hoge eisen op vlak van wind- en waterdichtheid, thermische isolatie, akoestiek, inbraakwerendheid en brandveiligheid.

Goede statica - grote keuzevrijheid

Het systeem is geschikt voor alle types ondoorzichtige of beglaasde vullingen, met een draagkracht van 600 kg. Met de MC Wall haal je zeer grote Ix waarden die zorgen voor grote stijfheid en zo grote overspanningen mogelijk maken.

Het MC Wall vliesgevelsysteem biedt een ruime keuze aan esthetische en technische opties zoals zichtbaar raster - horizontale of verticale frames - VEC (glas buitenkant verlijmd) - daken - verborgen vleugels - parallel openende vleugels - uitzetzakramen - ... Het MC Wall assortiment is volledig te combineren met de Aliplast raam- en deursystemen.

Verschillende varianten
  • MC Wall: Systeem ontwikkeld voor de constructie van gordijngevels met eenvoudige en complexe vormen. Dit systeem dient als basis voor onderstaande systemen.

  • MC Passive: Gevelsysteem met hoogwaardig isolatievermogen. Luchtdichtheid klasse AE1300 - waterdichtheid klasse RE1500 - weerstand tegen wind 2600 Pa 3900 Pa.

  • MC Passive+: Gevelsysteem met XPE isolator in de thermische isolatiezone die zorgt voor een betere warmteoverdrachtscoëfficient Uf van 0.6 w/m²K.

  • MC Glass: Semi-structureel gevelsysteem om constructies uit te werken met een vlak oppervlak zonder zichtbare aluminium profielen.

  • MC Fire: Brandwerend systeem die het vuur, de rook en de warmte zo lang mogelijk tegenhoudt. Hierbij werden de cerficaten EI30, EI60, EI90 en EI120 behaald.

Technische informatie, doorsnedetekeningen en bouwaansluitingen kunnen gedownload worden op de website van Aliplast.

Foto’s
  • Toebosch: ‘Project Bouten Kozijn- en Geveltechniek’ (foto 1)
  • Co-working Brecht: ‘Project Vorsselmans’ (foto 2 t/m 6)
  • Cartoflex Zwembad: architect ‘ARTABEL’ (foto 7 en 8)
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie