Argenta invisidoor 2.0

Invisidoor is de naam van het argenta pakket om binnendeuren onzichtbaar in te werken, strak in de wand en zonder zichtbare technieken. Voor draaideuren bestaat dit uit een aluminium kader om in te pleisteren dat kan worden uitgerust met de daarop afgestemde argenta invisible neo scharnieren en slotplaat.

 

Universele profielen

Met de invisidoor 2.0 gaat de specialist in onzichtbaar deurbeslag nog een stap verder. Voortaan zijn de profielen voor de in te pleisteren deurlijsten in twee universele varianten verkrijgbaar, één voor binnendraaiende en één voor buitendraaiende deuren. Die profielen zijn bestelbaar op lengtes van 6 m voor deurbladen van 40 mm en zijn zowel geschikt voor de slot- als de scharnierkant én het bovenprofiel van het deurkader. Je kan dus als schrijnwerker alle onderdelen zelf op maat in verstek zagen voor binnendeuren tot maximum 4000 mm hoog en 1250 mm breed. Een meegeleverde interne hoekverbinding spant zichzelf volledig op zodat je de verstekken eenvoudig en mooi kan laten aansluiten. Dat lukt door simpelweg één inbusschroef aan te draaien. Van schroefgaten is dus voortaan geen sprake meer bij de montage van een invisidoor deurkader. Verder is de profilering langs buiten zo vormgegeven dat het deurkader voortaan ook met raamankers bevestigd kan worden. De zwaluwstaart profilering zorgt ook hier – net zoals bij de oorspronkelijke invisidoor-profielen – voor een betere hechting van PUR en vezelversterkte pleister.

 

Adaptoren voor slot en scharnieren

In het U-profiel van het deurkader schuif je naar keuze de adaptoren voor scharnieren én het deurslot op hun plaats. Dankzij die adaptoren is er niet langer sprake van uitgefreesde slot- of scharniergaten, waardoor het profiel nergens aan stevigheid moet inboeten. Opvullen tussen de adaptoren doe je door de op maat gezaagde afdekprofielen in datzelfde U-profiel vast te klikken. Zelfs na installatie is het nog steeds mogelijk om de scharnier- en slotkant van een invisidoor binnendeur om te wisselen zonder het hele deurkader te moeten demonteren. Of een deur links of rechts moet opendraaien, hoef je dus niet op voorhand te bepalen. Ook een extra scharnier voorzien is perfect mogelijk na plaatsing.

 

Bekijk de website voor meer informatie.