Invloed van de installatie op veilig drinkwater

Met RAUTITAN ga je voor zekerheid

De drinkwaterkwaliteit in Nederland is van een zeer hoog niveau. Het zijn de waterbedrijven van Nederland die deze kwaliteit elke dag weer garanderen. Tot aan de meter welteverstaan, daarna is dit feitelijk de verantwoordelijkheid van de gebouweigenaar. Na de meter liggen er ook genoeg uitdagingen. Zo vormt legionella een steeds groter wordende onzichtbare bedreiging voor onze gezondheid. Onder andere omdat de drinkwaterleidingen in gebouwen steeds warmer worden, maar ook omdat we tegenwoordig veel meer tappunten in ons huis hebben dan vroeger. Wees zeker van je installatie en installeer met RAUTITAN: zo garandeer je je klanten zuiver en betrouwbaar drinkwater.

Op dit moment lijken nog weinig mensen zich hiervan bewust, schoon drinkwater is gewoon normaal. De nog altijd toenemende focus op gezondheid en het milieu kunnen hier echter verandering in brengen. Schoon drinkwater is net zo belangrijk voor de gezondheid als schone lucht en steeds meer mensen zullen dit gaan beseffen. Hierdoor zal de behoefte aan systemen die veilig drinkwater garanderen ook toenemen.

Voorkomen door doorstromend aansluiten

Een hygiënisch ongunstige installatie kun je voorkomen door een doorstromende installatie aan te leggen. Wanneer je doorstromende muurplaten in serie aansluit, met aan het einde een regelmatig gebruikt tappunt zoals een toilet, doorstromen alle tappunten automatisch zodra je het toilet doortrekt. Zo zorg je ervoor dat je een zelfreinigend effect creëert en minder water verbruikt. Zo komt er altijd vers water uit elk tappunt.

Verversing door drukverschil

Dit doorstromende effect kunnen we ook eenvoudig met een afgetakte ringleiding realiseren die door een drukverschil (venturi-werking) maximaal twee tappunten automatisch kan verversen. Dit drukverschil ontstaat door de snelheidsverhoging tussen twee kort na elkaar geplaatste T-stukken in de aanvoerleiding. Hierdoor wordt het water van de aangesloten ringleiding door het ontstane drukverschil regelmatig ververst.

Geen dode ruimtes met REHAU

Het universele RAUTITAN leidingsysteem is uitermate geschikt voor drinkwatersystemen. De gegarandeerd dichte schuifhulsverbindingstechniek zonder O-ring zorgt voor een kiemvrije verbinding. RAUTITAN is daarom wetenschappelijk beoordeeld als systeem zonder dode ruimtes. Daarnaast hebben onze muurplaten een zeer gunstige Zeta-waarde (weerstandswaarde). Hierdoor ontstaan in het leidingsysteem geen grote snelheidsverschillen wat weer een gunstig effect heeft op de biofilmvorming en aanwezige sediment. Zo zorg je voor een installatie die het ‘levensmiddel’ drinkwater veilig houdt en dat is essentieel!


Ontdek alle voordelen op de website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie