Groene akoestiek

Optimaliseer de ruimte-beleving door verbetering van de ruimteakoestiek en haal de natuur binnen

Een goede ruimteakoestiek en ruimtebeleving is door de coronacrisis alleen maar belangrijker geworden. Goede ruimteakoestiek is niet alleen cruciaal voor een aangename ruimtebeleving, maar ook voor de gezondheid en het welzijn op langere termijn. Tegelijkertijd zie je de roep om groen in de ruimte steeds meer toenemen. Geen wonder, want de natuur heeft een enorme heilzame uitwerking op mensen. Soundless Acoustics introduceert een groene wand die elke ruimte een bijzondere en natuurlijke uitstraling geeft en bijdraagt aan een prettige ruimtebeleving.

De heilzame werking van natuurlijk ‘groen’

Onderzoek toont aan dat natuurlijk ‘groen’ in een ruimte kalmeert, de stemming verbetert, het ziekteverzuim aantoonbaar reduceert en de productiviteit vergroot. Daarnaast is er nog een andere belangrijke factor cruciaal voor de ruimtebeleving, gezondheid en welzijn en dat is de ruimteakoestiek.

Stel je nu groene panelen voor, die niet alleen ‘groen’ zijn door de natuurlijke kleur van mos, maar ook volledig uit natuurlijke en/of gerecyclede materialen bestaan én bovendien ook nog zorgen voor een aantoonbare hoogwaardige geluidsabsorptie, et voilà! Je hebt één (naadloze) groene wand die op drie manieren bijdraagt aan een gezonde leefomgeving en een prettige ruimtebeleving. De groene wand geeft elke conference room, receptie, kantoor en showroom een natuurlijke en bijzondere luxe uitstraling én een positieve associatie met de aangeboden producten en diensten. De groene wand is volledig onderhoudsvrij en heeft niets nodig aan water of daglicht. Niets behalve je ademloze bewondering!

Realiseer een hoge robuuste muur met natuurlijke mosbedekking

Ook in ruimtes waar een hoge en robuuste muur net zo belangrijk is als de ruimteakoestiek kunnen Soundblox akoestische betonblokken met mosbedekking hetzelfde effect creëeren. De geluidsabsorberende en isolerende eigenschappen van de akoestische betonblokken met de decoratieve en natuurlijke uitstraling van 100% natuurlijke mosbedekking vormen samen een bijzondere synergie.

Hulp in de strijd tegen klimaatverandering

Binnenkort kunnen de akoestische blokken op een CO2 negatieve manier geproduceerd worden waardoor deze niet alleen ingezet worden in strijd tegen lawaaivervuiling, maar ook tegen klimaatverandering. De mosbedekking van natuurlijk geprepareerd mos, dat op gecertificeerde velden geteeld wordt, heeft zijn portie CO2 al opgenomen en vergroot daarmee dit duurzame effect. 

De effecten van slechte ruimteakoestiek op langere termijn

Een slechte ruimteakoestiek bevordert de kans op gehoorproblemen en vergroot de kans op concentratieproblemen, vermoeidheidsklachten en gedragsproblemen. Ook heeft het invloed op je immuunsysteem, iets waar we in deze tijden juist extra zuinig op moeten zijn. Door de toepassing van geluidsabsorberende materialen wordt nagalm gereduceerd, het geluidsniveau verlaagd en de spraakverstaanbaarheid sterk verbeterd.

« Nieuws overzicht