Nieuwe whitepapers geven raamwerk voor overgang naar circulaire economie

Forbo beschrijft weg naar duurzame toekomst

Forbo Flooring heeft maar liefst twee nieuwe whitepapers gepubliceerd, die beide de duurzame toekomst als onderwerp hebben. Het doorvlochten en diepgravende document over de circulaire economie geeft een raamwerk voor een overgang naar die circulaire economie.

De andere whitepaper beschrijft hoe Marmoleum een cradle-to-gate CO2-neutraal product werd, zonder elders CO2 te hoeven compenseren.

De twee whitepapers maken deel uit van de gloednieuwe Live Forward campagne van Forbo Flooring.

Producten en processen: schoner en duurzamer

Kort gezegd, maakt de whitepaper over de circulaire economie inzichtelijk waaraan bedrijven moeten voldoen als ze volwaardige spelers willen worden in een circulaire economie. Zo roept Forbo fabrikanten op om te investeren in onderzoek en state-of-the-art technologieƫn die hun producten en processen schoner en duurzamer maken. Bedrijven zouden er daarnaast goed aan doen duidelijk en transparant te informeren over de duurzame eigenschappen & kwaliteiten van hun producten en productieketen, aldus Forbo. Met die informatie kunnen potentiƫle kopers en gebruikers de juiste keuzes maken en zo kan de duurzame cirkel op termijn gesloten worden.

Cradle-to-gate CO2-neutraal

De tweede whitepaper laat zien hoe Marmoleum over de afgelopen 10 jaar een cradle-to-gate CO2-neutraal product werd. Forbo heeft daarbij het voordeel dat de natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen waarmee Marmoleum gemaakt wordt, zoals vlas en jute, veel CO2 opnemen tijdens hun groei. De CO2-uitstoot tijdens de productie moest wel drastisch omlaag om tot CO2-neutraliteit te komen. En dat is - onder andere door allerlei energiebesparende maatregelen in de fabriek, energiezuinig transport en het gebruik van (eigen) zonne- en windenergie - uiteindelijk gelukt.

Live Forward

De twee whitepapers kwamen - zoals gezegd - tot stand in het kader van de nieuwe Marmoleum Live Forward campagne van Forbo Flooring. Die zet volledig in op echt CO2-neutraal leven & bouwen, zonder compensatie via certificaten. Ook volgens Forbo moeten we onze manier van bestaan grondig veranderen. Denk daarbij aan anders eten, reizen en ontspannen, maar vooral ook anders denken. Dat zijn we onszelf en toekomstige generaties verplicht, aldus de vloerproducent. Forbo nodigt met haar Marmoleum Live Forward campagne iedereen uit om mee te gaan naar een volledig duurzame toekomst (en bewuste keuzes te maken). Die toekomst is vanzelfsprekend gemaakt van natuurlijke materialen zoals Marmoleum, die bijdragen aan een gezond en duurzaam binnenklimaat.

Kijk hier voor meer informatie over Live Forward.

De whitepapers kunt u inzien en downloaden via deze link.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie